Μέσα στο 2023 το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης συμμετείχε σε αποστολές και διασώσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Οι άνδρες και οι γυναίκες του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης καθημερινά δίνουν το καλύτερο τους εαυτό, προσφέροντας τις υπηρεσίες όπου τους ζητηθεί. Ήταν εκεί στο τραγικό περιστατικό στα Τέμπη, στις πυρκαγιές της Θράκης, στις πλημμύρες της Θεσσαλίας αλλά και στην Τουρκία, στον καταστροφικό σεισμό που βίωσε η γειτονική χώρα.

Με αφορμή το νέο έτος, το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης ανάρτησε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook έναν απολογισμό για την απερχόμενη χρονιά, επισημαίνοντας όλες τις δύσκολες επιχειρήσεις διάσωσης, την ανάγκη για ασφάλεια και όλα τα τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν το 2023, με την ευχή το 2024 να είναι «μια πραγματικά αδιάφορη και κενή χρονιά από συμβάντα τέτοιας βαρύτητας».

Ακολουθεί η δημοσίευση:

«Απολογισμός 2023

Στην εκπνοή κάθε χρόνου καθιερώθηκε η συνήθεια να ανατρέχουμε τα πεπραγμένα της Υπηρεσίας, εκεί που ο καθένας από εμάς έβαλε ένα κομμάτι από τον εαυτό του & την ψυχή του.
Και το 2023 ήταν για το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης μια χρονιά πραγματικά πολύ γεμάτη! Εκπαιδεύσεις, Συνέδρια, Ασκήσεις, Αποστολές, Διασώσεις, δράσεις και σκληρή καθημερινότητα…
Ο σεισμός στην γειτονική Τουρκία αποτέλεσε την πρώτη οργανωμένη αποστολή Έρευνας και Διάσωσης στο εξωτερικό, με την κωδική ονομασία MUSAR-2 THESS-GR, της ΕΜΑΚ2 της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.
Το δυστύχημα στα Τέμπη, οι φονικές πλημμύρες στην Θεσσαλία, οι τεράστιες πυρκαγιές στην Θράκη, με την εκκένωση του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, αποτέλεσαν αποστολές μεγάλης κλίμακας, οι οποίες ενεργοποίησαν το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης & έθεσαν το Υγειονομικό Προσωπικό του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης σε επιχειρησιακή δράση, αποδεικνύοντας σε όλους ότι όταν φορείς & Παραρτήματα του ΕΚΑΒ συνεργάζονται, το αποτέλεσμα μας δικαιώνει!
Παράλληλα, δράσεις καθημερινότητας, όπως οι Εκπαιδεύσεις Κοινού, Φορέων και Σχολείων, απασχόλησαν το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης όλη την χρονιά, εκπαιδεύοντας σε πρώτες βοήθειες πολίτες που απευθύνθηκαν στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης!
Η κάλυψη του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, Ασκήσεις Ετοιμότητας μεγάλης κλίμακας στο εξωτερικό και στην πόλη της Θεσσαλονίκης ήταν μέρος των δράσεων τις οποίες οργάνωσε το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.
Παράλληλα με όλα αυτά, η εργασιακή καθημερινότητα, μας έφερε αντιμέτωπους με μεγάλες προκλήσεις, ξεπερνώντας πολλές φορές τις δυνατότητες του συστήματος.
Το προσωπικό του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης ταγμένο στο καθήκον κατάφερε να διεκπεραιώσει δύσκολα περιστατικά, απαιτητικές διακομιδές και επικίνδυνες Διασώσεις.
Μιας και λίγες ώρες μας χωρίζουν από την ανατολή της νέας χρονιάς, η ανασκόπηση του 2023 μας αφήνει πικρή γεύση. Το δυστύχημα στα Τέμπη, οι φονικές πλημμύρες και οι τεράστιες πυρκαγιές επισκίασαν κάθε επιτυχία, κάθε άλλη διάσωση, κάθε χαρούμενη στιγμή μας…
Η ανάρτηση αυτή λοιπόν, είναι αφιερωμένη στην μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη και στις οικογένειες τους, στους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας και στους Έλληνες της Θράκης που δοκιμάστηκαν από τις πυρκαγιές.
Η μόνη ευχή μας για το 2024 είναι να είναι μια πραγματικά αδιάφορη και κενή χρονιά από συμβάντα τέτοιας βαρύτητας.
Εμείς θα είμαστε εδώ, ώστε να είστε πάντα ασφαλείς…
Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και φως!!
2023 ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης
Όλες οι αντιδράσεις:

104»