Πτώση ενός τμήματος της οροφής σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο γενικό νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας γιατρός.

Το περιστατικό συνέβη στον προθάλαμο, όπου φιλοξενούνται οι κοιτώνες του νοσοκομείου και ξεκουράζονται οι γιατροί.

Σύμφωνα με το voria.gr, ο γιατρός είχε τελειώσει την εφημερία του και ξεκουραζόταν, όταν ξαφνικά μέρος της οροφής έπεσε επάνω στο πόδι του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρώς.

Ο τραυματίας γιατρός μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που εφημέρευε, καθώς ο «Άγιος Δημήτριος» δεν έχει ορθοπεδική κλινική, όπου και διαπιστώθηκε ότι φέρει οίδημα στο πόδι.

Είχαν προηγηθεί επισκευές στο σημείο

Η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου, Βασιλική Τραούδα μίλησε στο voria.gr, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο τμήμα του νοσοκομείου είχε επισκευαστεί μόλις πριν λίγες ημέρες.

Ειδικότερα, η κ. Τραούδα δήλωσε ότι το νοσοκομείο διεξήγαγε πρόσφατα διαγωνισμό, ώστε να επισκευαστεί η οροφή στους κοιτώνες του νοσοκομείου που βρίσκονται στο τρίτο όροφο και, λόγω της παλαιότητας του κτιρίου, δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με την ίδια, η ανάδοχος εταιρεία είχε παραδώσει το έργο μόλις πριν λίγες μέρες, ωστόσο σήμερα συνέβη το ατύχημα.

«Ως διοίκηση, εννοείται θα ακολουθήσουμε κάθε νόμιμη οδό απέναντι στην εταιρεία», σημείωσε η αναπληρώτρια διοικήτρια, προσθέτοντας ότι θα γίνει αναφορά για το συμβάν και στην επιθεώρηση εργασίας.

Τι λένε οι εργαζόμενοι

Ο πρόεδρος ΔΣ των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος», Στέφανος Χατζηλιάδης τόνισε, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «χρόνια τώρα, το ΔΣ του εργασιακού σωματείου και προσωπικά σε διάφορα σάιτ καταγγείλαμε τις άθλιες συνθήκες, που κοιμούνται οι γιατροί. Τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι».