Sponsored Content 


Ποιος μπορεί να πει ότι δεν ξέρει πόσο βασανιστικό είναι να μην μπορείς να πάρεις ελεύθερα αναπνοή από τη μύτη και να «χορτάσεις» αέρα;

Η μπουκωμένη μύτη μπορεί να κάνει την καθημερινότητά μας πραγματικό εφιάλτη. Η ρινική συμφόρηση, ιδιαίτερα όταν επιμένει, μπορεί να έχει αντίκτυπο στις κοινωνικές σχέσεις, στην εργασία, ακόμη και στην ψυχική υγεία, τη νοητική συγκέντρωση και την ποιότητα του ύπνου. Επιπρόσθετα, όταν η μύτη είναι μπουκωμένη, η αναπνοή γίνεται πιο δύσκολη, ενώ ο πονοκέφαλος, η καταρροή και το φτέρνισμα αποτελούν ενοχλητικούς «συνοδοιπόρους» της ρινικής συμφόρησης.

Η ρινική συμφόρηση είναι ένα φαινόμενο πολύ πιο συχνό από όσο φανταζόμαστε που αναπόφευκτα επηρεάζει τις προσωπικές και επαγγελματικές μας συνήθειες.

Τα αίτια της ρινικής συμφόρησης είναι ποικίλα, καθώς αποτελεί ένα από τα κύρια συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης, επηρεάζοντας τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού ετησίως. Η ρινική συμφόρηση μπορεί επίσης να προκληθεί από ρινοκολπίτιδα, ιγμορίτιδα, φλεγμονές της άνω αναπνευστικής οδού καθώς και αλλεργική ρινίτιδα.

Η μύτη αποτελεί την προστατευτική δίοδο και το κυριότερο μέρος του αναπνευστικού συστήματος. Αν και οι περισσότεροι νομίζουμε ότι το μοναδικό της έργο είναι η εισπνοή και η εκπνοή, η αλήθεια είναι ότι η ρινική κοιλότητα είναι επιφορτισμένη με πολλά ακόμη καθήκοντα όπως το φιλτράρισμα του αέρα που αναπνέουμε, ενώ αποτελεί την πρώτη ασπίδα του ανοσοποιητικού συστήματος απέναντι σε παθογόνους μικροοργανισμούς και αέριους εισβολείς όπως ιούς, μικρόβια και γύρη.

Αυτό σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να φροντίζουμε να διατηρούμε ανεμπόδιστη την αναπνοή από τη  μύτη και να αποφεύγουμε τη ρινική συμφόρηση με στόχο τη συνολική μας ευεξία. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως, όταν η βουλωμένη μύτη κάνει την εμφάνισή της και μας «κόψει» τον αέρα που αναπνέουμε;

Photo: Shutterstock

Πώς θα διαχειριστούμε τη βουλωμένη μύτη

Τη λύση στην περίπτωση της ρινικής συμφόρησης δίνουν τα ρινικά αποσυμφορητικά σπρέι που στοχεύουν στην ανακούφιση της βουλωμένης μύτης & εστιάζοντας στην πάσχουσα περιοχή απελευθερώνοντας την αναπνοή αλλά και τα ισότονα & υπέρτονα σπρέι θαλασσινού νερού.

Αναπνεύστε ελεύθερα, με το πάτημα ενός κουμπιού

H Haleon, παρουσιάζει την επόμενη γενιά στα ρινικά σπρέι, με το νέο Otrivin Spray, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ευκολία & άνεση* σε ανθρώπους που υποφέρουν από ρινική συμφόρηση λόγω κρυολογήματος, αλλεργικής ρινίτιδας και ιγμορίτιδας. Επιπλέον προσφέρει μεγαλύτερο εύρος ψεκασμού* στη βουλωμένη μύτη. Αυτή η νέα κατοχυρωμένη τεχνολογία παρέχει ομοιόμορφο ψεκασμό που αφήνει απαλή αίσθηση στη μύτη και προσεγγίζει τις μολυσμένες περιοχές για αποτελεσματική κάλυψη* και ανακούφιση από την βουλωμένη μύτη.

Επιτέλους, μπορούμε να αναπνεύσουμε ελεύθερα με το πάτημα ενός κουμπιού με το νέο Οtrivin, που αποσυμφορεί με άνεση* και άμεσα τη βουλωμένη μύτη. Μάθετε τα πάντα για τη νέα εμπειρία Οtrivin εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον σύνδεσμο εδώ.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ. 

Το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστούν: Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης – συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

*σε σχέση με το Otrivin Spray χωρίς συντηρητικά