Η προηγμένη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις, μέλος του Ομίλου Hellenic Healthcare Group (HHG), βοηθά ζευγάρια να κάνουν πράξη το πιο όμορφο ταξίδι της ζωής τους, να γίνουν γονείς. Η Μονάδα παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο θερινό σινεμά του Πολεμικού Μουσείου, με τους επικεφαλής να τονίζουν πως είναι η απάντηση στην υπογεννητικότητα και τις κοινωνικές προεκτάσεις της.

Στην παρουσίαση έδωσαν το «παρών», μέλη της Διοίκησης, καθώς και στελέχη της Μονάδας. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τη λειτουργία της Μονάδας ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις τον τελευταίο 1,5 χρόνο και να πάρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πολύτιμη συμβολή της στη ζωή πολλών ζευγαριών να εκπληρώσουν το όνειρο τους και να φέρουν στον κόσμο ένα υγιές παιδί, με ασφάλεια.

Άλλωστε, η υπογεννητικότητα αποτελεί μείζον πρόβλημα για τη χώρα μας, επηρεάζοντας την καθημερινότητα και την ψυχολογία χιλιάδων ζευγαριών.

Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει η Μονάδα, καθώς και το προηγμένο Εμβρυολογικό Εργαστήριο της που είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο και στο οποίο εφαρμόζονται οι πιο καινοτόμες και εξειδικευμένες μέθοδοι εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, Ανδρέας Καρταπάνης

Με σύμμαχο την επιστήμη και την τεχνολογία, η Μονάδα ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις, διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, όπως συστήματα Time-lapse με καινοτόμους επωαστές νέας τεχνολογίας, το μοναδικό στην Ελλάδα σύστημα εξαερισμού LifeAire IVF που βελτιώνει έως και 14,9% τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης, σύστημα ιχνηλάτησης και ταυτοποίησης RI Witness, σύστημα παρακολούθησης των συνθηκών του εργαστηρίου Log&Guard, πρωτοποριακά συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης, και Τράπεζα Κατάψυξης.

Επιπλέον, στη Μονάδα ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις, λειτουργεί αυτόνομο Εργαστήριο Γενετικής, το πρώτο στην Ελλάδα αδειοδοτημένο από την Εθνική Αρχή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Το Εργαστήριο λειτουργεί σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις επιτρέποντας τη γενετική ανάλυση των εμβρύων στο πλαίσιο της προεμφυτευτικής διάγνωσης, εντός της Μονάδας.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, πραγματοποιήθηκε προβολή μιας συγκινητικής ταινίας μικρού μήκους «Πελαργός», που αφηγείται με τον πιο ευφάνταστο και γλυκό τρόπο την ιστορία ενός ζευγαριού που αντιμετωπίζει θέματα γονιμότητας, αναδεικνύοντας πως με τη δύναμη της αγάπης και της επιστήμης μπορεί να γεννηθεί ένα μικρό θαύμα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη εδώ.

Ο Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Μονάδας ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις, Σταύρος Σουγιουλτζής