Ιατρικό «άρωμα» έχουν οι επικείμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Στα ψηφοδέλτια συμπεριλαμβάνονται και άνθρωποι προερχόμενοι από τον χώρο της Υγείας, ορισμένοι γνωστά ονόματα καθώς είναι ιδιαίτερα ενεργοί σε σχέση με το αντικείμενό τους και έχουν διαδραματίσει ρόλο στην ενημέρωση για ιατρικά θέματα.

Ενδεικτικά, με τον συνδυασμο «Αθήνα Ψηλά» και υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Μπακογιάννη…κατεβαίνει στο δήμο Αθηναίων ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος. Ο κ. Μαθιόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα και κατοικεί στην Αθήνα. Είναι μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Υγειας της European Public Service Union (EPSU), ενώ εκτός από το ΕΚΑΒ η συνδικαλιστική του δράση επεκτείνεται σε ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) και ΑΔΕΔΥ, ως αναπληρωτής γραμματέας και γενικός σύμβουλος, αντίστοιχα.

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Αθηνών με το συνδυασμό «Αττική Μπροστά» και το Νίκο Χαρδαλιά είναι ο νοσηλευτής – συντονιστής μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Δημήτρης Πιστόλας. Η πολυετής εμπειρία από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, η συνεχής φροντίδα ασθενών και η ενασχόληση με το ευαίσθητο πεδίο των μεταμοσχεύσεων έχουν φέρει τον κ. Πιστόλα κοντά στους πολίτες και στα κοινά, θέλοντας να προσφέρει περισσότερα.

Την ίδια ώρα, ένας γιατρός ιδιαίτερα γνωστός από τις εμφανίσεις του στα μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας και όχι μόνο είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης με τον συνδυασμό «μια πόλη για όλους». Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, συχνά ενημερώνει μέσω των δημοσιογράφων τους πολίτες για έξαρση ιώσεων, για την πορεία της Covid-19, τι να προσέχουν όταν «ξεσπά» επιδημικό κύμα κορωνοϊού ή γρίπης. Ο κ. Βασιλακόπουλος είναι διευθυντής της Β’ Πνευμονολογικής Κλινικής και των Κλινικών Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».