Οι εργαζόμενοι του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου αποφάσισαν την αναστολή λειτουργίας των τακτικών και απογευματινών ιατρείων, η οποία θα ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου.

Η απόφαση ελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης (04/10) μετά την συνέλευση των εργαζομένων του νοσοκομείου, ενώ όπως είναι ήδη γνωστό έχουν σταματήσει εδώ και καιρό τα χειρουργεία.

Βασικός λόγος που οδήγησε στην εν λόγω απόφαση είναι ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα είναι υποστελεχωμένο, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό, λένε, που αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών που μεταφέρονται από διάφορες περιοχές της Κρήτης.

Ο χειρουργός, μέλος της Τριμελούς Επιτροπής Γιατρών του Βενιζέλειου, Γιώργος Κωστάκης σημειώνει στο cretalive.gr πως το “σημείο – μηδέν” έχει έρθει για το Βενιζέλειο. Ο κ.Κωστάκης υπογραμμίζει ότι και οι ειδικευόμενοι γιατροί παραιτούνται ομαδικά αναζητώντας καλύτερη εκπαίδευση, καθώς “το Βενιζέλειο αυτή τη στιγμή αδυνατεί να τους εκπαιδεύσει”. “Το πρόβλημα είναι πια στα χέρια του υπουργείου” – αναφέρει ο κ. Κωστάκης.