Γιατρούς του ΕΣΥ για τη στελέχωση του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ (ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ), αναζητεί η διοίκηση του Κέντρου.

Σύμφωνα με σχετική προκήρυξη, καλούνται ιατροί κλάδου ΕΣΥ, πλην συντονιστών διευθυντών, των νοσοκομείων της Αττικής να δηλώσουν επιθυμία απασχόλησης στο Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ (ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ), προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη 24ωρη λειτουργία του.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν ότι επιθυμούν να εργαστούν στο ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ αποστέλλοντας και βιογραφικό σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση kepy-ekab@ekab.gr  μέχρι την 31 Οκτωβρίου 2023. Στη συνέχεια θα κληθούν κατά σειρά προτεραιότητας για προσωπική συνέντευξη.

Η εκπαίδευση των ιατρών στο ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ (Τέρμα οδού Υγείας, Αθήνα), από τον Νοέμβριο, ενώ η συμμετοχή τους στην 24ωρη επιχειρησιακή λειτουργία του Κέντρου, θα αρχίσει όταν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση.

Για την απασχόλησή τους στο ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ οι ιατροί θα αμείβονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 140 του νόμου 4472/2017 (τ.Α΄74/19-5-2017) «Εφημερίες» από τον προϋπολογισμό του ΕΚΑΒ. Επισημαίνεται επίσης στην πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΕΚΑΒ, ότι οι εφημερίες που πραγματοποιούν οι ιατροί του ΕΣΥ στο πλαίσιο της 24ωρης λειτουργίας του ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ, δεν συνυπολογίζονται στον αριθμό εφημεριών της οργανικής τους θέσης, ενώ δεν απαιτείται σύμφωνη γνώμη της οργανικής τους θέσης για την απασχόληση στο ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ.

Οι διοικητές των νοσοκομείων υποχρεούνται να προωθήσουν την πρόσκληση σε όλες τις κλινικές και τα τμήματα και με ευθύνη των διευθυντών και προϊσταμένων, να ενημερωθεί όλο το ιατρικό προσωπικό αρμοδιότητάς τους.