Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία διαχρονικά υλοποιεί δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών με στόχο την προστασία της καρδιαγγειακής υγείας.

Συνεπής στον στόχο της κι εφέτος η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ) διοργανώνει μεγάλη κοινωνική δράση -με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου)- στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μετρό Πλατείας Συντάγματος, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 (ώρες 10.00 π.μ.-04.00 μ.μ.).

Με κεντρικό σύνθημα «Με το χέρι στην καρδιά – Μάθε για την καρδιά σου και φρόντισέ την!», η ΕΚΕ καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτή την πρωτοβουλία, ώστε να ενημερωθούν για τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νόσων και να συμβουλευτούν τους καρδιολόγους-ιατρούς για θέματα της καρδιαγγειακής τους υγείας. Οι ιατροί θα τους παρέχουν κάθε ενημέρωση, αξιολογώντας τον καρδιαγγειακό κίνδυνο που διατρέχουν, ενώ -αν χρειαστεί- θα γίνονται κάποιες βασικές καρδιολογικές εξετάσεις. Στο κοινό θα διανέμονται ενημερωτικά έντυπα για το έμφραγμα του μυοκαρδίου, τους παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νόσων, τον σωστό τρόπο μέτρησης της αρτηριακής πίεσης, τον εντοπισμό της κολπικής μαρμαρυγής και τη σωστή διατροφή.

Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της μεγάλης κοινωνικής εκδήλωσης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Σύνταγμα, θα πραγματοποιείται επίδειξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης εξωτερικού απινιδωτή σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και πολίτες από πιστοποιημένους και έμπειρους εκπαιδευτές.

Στόχος είναι τα παιδιά από μικρή ηλικία να ευαισθητοποιηθούν για το πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουν Πρώτες Βοήθειες και Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί -στη μετέπειτα ζωή τους- να βοηθήσουν έναν συνάνθρωπό τους. Τέλος επώνυμοι αθλητές και εκπρόσωποι του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυμναστηρίων, με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Αθλητισμού, στις 11.30 θα αναδείξουν την αξία της ασφαλούς άθλησης και του υγιεινού τρόπου ζωής από μικρή ηλικία.