Στη μνήμη της Ιδρύτριας και Ισόβιας Προέδρου του, Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, αφιερώνει το Σωματείο «Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», την εφετινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, που τιμάται το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023.

Πιστοί στις αρχές και τις αξίες της αείμνηστης Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, συνεχίζουν το σπουδαίο έργο που εκείνη ξεκίνησε και οραματίστηκε, έτσι ώστε «να μην υπάρχει ούτε ένας ασθενής για τον οποίο δεν υπάρχει συμβατός δότης» (Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη).

Σύμμαχος του Σωματείου στον αγώνα για ελπίδα και ζωή, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία που από πρώτη ημέρα δημιουργίας τoυ, το 2012, έχει αγκαλιάσει και γιγαντώσει το έργο του:

  • 160.000 νέοι συνάνθρωποί μας έχουν μέχρι σήμερα εγγραφεί στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»
  • 300 από τους δότες έχουν βρεθεί συμβατοί, χαρίζοντας ελπίδα για ζωή σε συνανθρώπους μας, παιδιά και ενήλικες, που έπρεπε να υποβληθούν σε μεταμόσχευση
  • 163 εθελοντές δότες έχουν βρεθεί συμβατοί με ασθενείς εκτός Ελλάδας, και με μέριμνα του Συλλόγου μας έχουν σταλεί μοσχεύματα στο εξωτερικό

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, το Σωματείο «Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» πραγματοποιεί και φέτος μια σειρά από δράσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα με στόχο την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας γύρω από το σπουδαίο αυτό θέμα και την εγγραφή νέων δοτών.

Photo: Shutterstock

Οι δράσεις έχουν ξεκινήσει από την αρχή της εβδομάδας και ολοκληρώνονται το Σαββατοκύριακο.  Πρόκειται για τις εξής:

-Εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

– Μετάδοση του μηνύματος της σπουδαιότητας της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών από όλες τις οθόνες της Αττικής Οδού, σε συνεργασία με την εταιρεία «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε.».

-Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τη δημιουργία περιπτέρου όπου πραγματοποιείται ενημέρωση και εγγραφές νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών.  Στελέχη του Συλλόγου μας βρίσκονται καθημερινά στο Περίπτερο 15 από τις 16:00-22:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10.00-22.00.

Στη δράση συμμετέχουν και η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) με εγγραφές και από το δικό της περίπτερος, όπως και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Παλμός 96,5», με μηνύματα και εγγραφές μέσα από το γυάλινο περίπτερο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης (καθημερινά (10.30-13.00)

Στην Αθήνα: Δημιουργία περιπτέρου στην πλατεία Μοναστηρακίου στο Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 για εγγραφές και ενημέρωση (12.00-19.00) και

Φωταγώγηση του σιντριβανιού στην Πλατεία Ομονοίας, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στις αποχρώσεις του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», μπλε, γαλάζιο και κόκκινο, με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, που έχει αγκαλιάσει τις δράσεις μας και με εγγραφές νέων εθελοντών δοτών που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 στο Δημαρχείο της Αθήνας (Πλατεία Κοτζιά 11.00-14.00), καθώς και στο Δημοτικό Ιατρείο της Σόλωνος 78 (10.00-12.00).

– Στον Πειραιά, σε συνεργασία με το «ΡΕΑ» Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ θα βρίσκεται για εγγραφές στο σταθμό του μετρό «Μανιάτικα» και στην Πλατεία Κοραή (8.00-16.00).

– Στη Ραφήνα, στο Δημαρχείο Ραφήνας με πρωτοβουλία του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 (9.00-13.00) θα πραγματοποιείται ενημέρωση και εγγραφές εθελοντών δοτών, όπως και στη Σάμο, στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 (10.00-16.00) και στην Κοζάνη στο Κεντρικό Τουρνουά Μπάσκετ (Σάββατο και Κυριακή στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο)

Ενημερωθείτε για τη διαδικασία εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών:

Μέσα από το site  www.oramaelpidas.gr

Και μέσα από τους λογαριασμούς στα socialmedia:

Facebook, Instagram: @oramaelpidas

Γίνε και εσύ εθελοντής δότης! Δώσε ελπίδα! Δώσε ζωή!