«Ζωή» με τον θάνατό του έδωσε ένας 15χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν μετά από τροχαίο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Ο άτυχος έφηβος κατέληξε έπειτα από αρκετές ημέρες νοσηλείας, ωστόσο όταν η οικογένειά του ενημερώθηκε για τον εγκεφαλικό θάνατο, με μεγαλοψυχία και ηρεμία προχώρησε στη γενναία απόφαση της δωρεάς των οργάνων του.

Η διαδικασία λήψης των οργάνων ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, με τις χειρουργικές ομάδες του νοσοκομείου Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου να έχουν οργανώσει όλη τη διαδικασία σε συνεργασία με το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Ειδικότερα, η χειρουργική ομάδα του Ιπποκράτειου έκανε την αφαίρεση των νεφρών και του ήπατος, που θα αξιοποιηθούν για μεταμόσχευση σε ασθενείς οι οποίοι αναμένουν το πολυπόθητο δώρο για να αποκτήσουν ποιότητα ζωής. Αντίστοιχα, η ομάδα του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου έκανε τη λήψη της καρδιάς του 15χρονου.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες της προς την οικογένεια του δωρητή για την προσφορά οργάνων, την υπέρτατη αυτή πράξη αγάπης, όπως επισημαίνει. Παράλληλα, ευχαριστεί το προσωπικό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και των συνεργαζόμενων ιατρικών ομάδων που ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις διαδικασίες της δωρεάς, υπό τον συντονισμό του Περιφερειακού Γραφείου του ΕΟΜ.