Διαχρονικά, η Ελλάδα είναι συνυφασμένη με ορισμένες, σημαντικές έννοιες: Φιλότιμο, μία λέξη που δεν μεταφράζεται. Προσφορά, ένας τίτλος που αντανακλά την πεμπτουσία της ψυχής του Έλληνα.

Αυτό ήταν πάντα οι Έλληνες. Στις δύσκολες στιγμές, ενωμένοι. Έτοιμοι να δώσουν ό,τι μπορούν, ακόμη κι αν διαθέτουν ελάχιστα, προκειμένου να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους την κρίσιμη στιγμή.

Για κάποιους, όμως, οι κρίσιμες στιγμές είναι η καθημερινότητά τους. Είναι εκείνοι που δεν στάθηκαν αρκετά τυχεροί. Εκείνοι που δίνουν διαρκή μάχη για να διασφαλίσουν το πολυτιμότερο αγαθό: Την ίδια τη ζωή. Εκείνοι που, για να τα καταφέρουν, έχουν ανάγκη τη βοήθεια όλων μας. Κι ενώ είναι στη φύση μας να προσφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ξεχνάμε ότι η ανάγκη για προσφορά είναι διαρκής.

Ακριβώς όπως οι έννοιες που χαρακτηρίζουν τους Έλληνες δεν μπορούν να «κατασκευαστούν» σε ένα ερευνητικό εργαστήριο, έτσι η επιστήμη είναι ανήμπορη να αντικαταστήσει τεχνητά το ανθρώπινο αίμα. Μόνο εμείς μπορούμε να προσφέρουμε αυτό το πολύτιμο αγαθό σε όσους το έχουν απόλυτη ανάγκη.

Μέσω μιας απλής διαδικασίας, που διαρκεί ελάχιστα λεπτά, ένας άνθρωπος μπορεί να σώσει τρεις ανθρώπινες ζωές. Ένας άνδρας μπορεί να προσφέρει αίμα έως και 4 φορές τον χρόνο, ενώ μία γυναίκα 3 φορές ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι μόλις δύο άνθρωποι είναι ικανοί να εξασφαλίσουν την υγεία και τη ζωή 21 συνανθρώπων τους. Είναι τόσο απλό.

Η εταιρεία Βίκος στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη

Η Βίκος Α.Ε. υποστηρίζει διαχρονικά το θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας, μέσω μιας σειράς ενεργειών που στόχο έχουν να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους ανθρώπους, ώστε να ενώσουν τις δυνάμεις τους, αντιμετωπίζοντας τις σημαντικές ελλείψεις αίματος, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία δεκάδων συνανθρώπων μας.

Με κεντρικό μήνυμα «όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα», η εταιρεία ταξιδεύει για 13η συνεχόμενη χρονιά σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, προτάσσοντας τη σημασία της προσφοράς, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.

Θέλοντας να ενθαρρύνει τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη πράξη αγάπης, εργαζόμενοι και στελέχη της εταιρείας συμμετέχουν κάθε χρόνο σε δράσεις εταιρικής εθελοντικής αιμοδοσίας, χαρίζοντας σημαντικές ποσότητες αίματος και συμβάλλοντας σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια.

Για να έχει, όμως, αξία η προσφορά δεν αρκεί μία φορά. Θα πρέπει να είναι τακτική, όπως και η σταθερή παρουσία της εταιρείας Βίκος. Γι’ αυτό μην ξεχνάτε το μήνυμα της φετινής καμπάνιας του Ελληνικού Κέντρου Αιμοδοσίας: «Έλα ξανά».