Πανελλαδική 24ωρη απεργία προκηρύσσει για αύριο, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ), διαμαρτυρόμενη για «αντι-νοσηλευτικές πολιτικές του υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης».

«Η Παγκόσμια Ημέρα των Νοσηλευτών αποτελεί ημέρα τιμής για τους Νοσηλευτές και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την καπηλευτεί. Για όλες τις πολιτικές ηγεσίες, αποτελεί ημέρα ντροπής απέναντι στους Νοσηλευτές» αναφέρει το προεδρείο της ΠΑΣΥΝΟ. Καταλογίζει ειδικότερα ότι στην κυβέρνηση ότι δεν έχει τηρήσει καμία δέσμευση, όπως την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ), το ειδικό μισθολόγιο και σύστημα προσλήψεων, το ειδικό συνταξιοδοτικό σύστημα, το ειδικό σύστημα αξιολόγησης.

«Όλες οι παρεμβάσεις μας, έμειναν στα συρτάρια της Αριστο…ΤΕΛΟΥΣ και στη δαιδαλώδη νομοθετική διαδρομή μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών – Υπουργείου Υγείας –Υπουργείου Οικονομικών, για τους επόμενους. Λάβαμε μόνο χειροκροτήματα, χειραψίες και άφθονο φωτογραφικό υλικό από τις επισκέψεις των στελεχών του Υπουργείου Υγείας πανελλαδικά,
συμμετέχοντας στους αγιασμούς λειτουργίας κτιρίων, ανακαινισμένων κλινικών, τεχνολογικού εξοπλισμού κ.λπ., ως κομπάρσοι του Εθνικού Συστήματος Υγείας» σημειώνει η ΠΑΣΥΝΟ.

Η Ομοσπονδία των νοσηλευτών διεκδικεί προσλήψεις μόνιμων νοσηλευτών και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ειδικό μισθολόγιο, ειδικό σύστημα προσλήψεων, αξιολόγησης και κρίσεων, ένταξη στα ΒΑΕ και ειδικό σύστημα συνταξιοδότησης.