Ελπίδες σε ασθενείς με διαπυητική ιδρωταδενίτιδα, μία χρόνια, υποτροπιάζουσα φλεγμονώδη νόσο του δέρματος, δίνει νέα θεραπεία βασισμένη στη μπιμεκιζουμάμπη. Όπως ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρία UCB, τα θετικά αποτελέσματα δύο μελετών Φάσης 3, BE HEARD I και η BE HEARD II, δίνουν το πράσινο φως για να δρομολογηθεί η διαδικασία έγκρισης του φαρμάκου με την υποβολή του σχετικού αιτήματος προς τις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως να τοποθετείται μέσα στο καλοκαίρι.

Υπενθυμίζεται ότι η μπιμεκιζουμάμπη εγκρίθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ)/στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) και στη Μεγάλη Βρετανία τον Αύγουστο του 2021 για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής ψωρίασης κατά πλάκας σε ενήλικες οι οποίοι είναι υποψήφιοι για συστηματική θεραπεία.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε θετικά αποτελέσματα από τις κύριες μελέτες Φάσης 3 στη μέτριας έως βαριάς μορφής διαπυητική ιδρωταδενίτιδα, τα οποία υποστηρίζουν την ισχυρή πίστη μας στη μπιμεκιζουμάμπη και αποτελούν τα πρώτα στοιχεία Φάσης 3 που δείχνουν ότι η στόχευση της IL-17F επιπρόσθετα στη στόχευση της IL-17A αποτελεί ενδεχομένως μια υποσχόμενη θεραπευτική προσέγγιση. Ανυπομονούμε να προσφέρουμε πρόσβαση στη μπιμεκιζουμάμπη σε άτομα που πάσχουν από αυτή τη χρόνια φλεγμονώδη νόσο το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Immunology Solutions and Head of U.S., UCB, Emmanuel Caeymaex.

Όπως αναφέρει η εταιρία, και στις δύο μελέτες, η μπιμεκιζουμάμπη πέτυχε το πρωτεύον καταληκτικό σημείο, επιδεικνύοντας στατιστικά σημαντικές και σταθερές κλινικά ουσιαστικές βελτιώσεις, σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο, όσον αφορά το ποσοστό των ασθενών που πέτυχαν κλινική ανταπόκριση της διαπυητικής ιδρωταδενίτιδας (HiSCR50) την εβδομάδα 16. Αναλυτικά αποτελέσματα από τις μελέτες BE HEARD I και BE HEARD II αναμένεται να δημοσιευθούν σε έγκριτη ιατρική επιθεώρηση.