Οι ρωσικές Αρχές έχουν δώσει εντολή να διεξαχθεί έρευνα σε νοσοκομείο της πόλης Ναζράν, μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που δείχνει ένα βρέφος να πασχίζει να πάρει ανάσα, με την πιπίλα κολλημένη στο στόμα του με μονωτική ταινία!

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, στο σοκαριστικό βίντεο που διέρρευσε στα social media απεικονίζεται ένα νεογνό μόλις 12 εβδομάδων, που εισήχθη για εξετάσεις σε ιατρικό κέντρο της Δημοκρατίας της Ινγκουσετίας, ομοσπονδιακού υποκειμένου της Ρωσίας.

Το βίντεο φέρεται να τράβηξε μια μητέρα, που πήγε στον θάλαμο με τα βρέφη και βρήκε το μόλις τριών μηνών παιδάκι (όχι το δικό της) να κλαίει γοερά, πασχίζοντας να πάρει ανάσα με την πιπίλα κολλημένη στο στόμα του.

Το βρέφος, όπως ισχυρίστηκε η ίδια στα social media, ήταν παρατημένο, χωρίς να το προσέχει κανείς, και η μητέρα του ήταν άφαντη. Το πιο εξοργιστικό δεν είναι ότι είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με πρόβλημα στα πνευμόνια του, και αυτή η ασυνείδητη συμπεριφορά θα μπορούσε εύκολα να το είχε σκοτώσει, εάν εκείνη δεν το έβρισκε έγκαιρα.

Η αστραπιαία διάδοση του βίντεο στα ρωσικά social media κινητοποίησε τις τοπικές Αρχές που έδωσαν εντολή να διεξαχθεί έρευνα και να ανακριθεί το προσωπικό του νοσοκομείου. Η διεύθυνση της κλινικής αρνείται ότι το προσωπικό της έχει την παραμικρή ευθύνη για το συμβάν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μασκόφσκι Κομσομόλετς, υπάρχουν πληροφορίες ότι η μητέρα του βρέφους ομολόγησε πως εκείνη κόλλησε την πιπίλα στο στόμα του μωρού της, ωστόσο το δημοσίευμα δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί από την αστυνομία.