Για 10η συνεχόμενη χρονιά η Βayer Ελλάς στηρίζει την προσπάθεια της Ομάδας Αιγαίου, συμμετέχοντας έμπρακτα στον 28ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους, ο οποίος πραγματοποιήθηκε μεταξύ 5 και 15 Μαΐου 2022.

Η εταιρεία, γιορτάζει φέτος 10 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με την Ομάδα Αιγαίου και επέστρεψε στο Κουφονήσι, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη της μεγάλη δωρεά, για να συνεισφέρει και πάλι με χαρά και αίσθημα ευθύνης στην ανακούφιση και ενίσχυση αυτού του ιδιαίτερου χώρου της πατρίδας μας. Σε αυτό το πλαίσιο, διατέθηκαν και 17 iPads για τους μαθητές του τοπικού σχολείου, ενώ η εταιρεία στήριξε φέτος την Ομάδα και στην αγορά ενός Φορητού Υπερήχου για τη διεξαγωγή διαγνωστικών εξετάσεων στους κατοίκους των ακριτικών νησιών.

Η Bayer Ελλάς, πολύτιμος αρωγός στο έργο της Ομάδας Αιγαίου, δέκα χρόνια τώρα αφουγκράζεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι κάτοικοι των μικρών και απομακρυσμένων νησιών της χώρας μας και συμβάλλει ενεργά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται από τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης σε ένα ακριτικό νησί. Η εταιρεία έχει στηρίξει μέχρι σήμερα με διάφορους τρόπους στους κατοίκους των νησιών μας παρέχοντας μεταξύ άλλων:

• Ένα κλειστό βαν στην κοινότητα του Κουφονησίου, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς ατόμων, κυρίως υπερηλίκων και σε εξαιρετικές περιπτώσεις ασθενών και τραυματιών, καθώς η κοινότητα του νησιού αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στο κομμάτι της μεταφοράς ατόμων τα οποία είχαν πραγματικά ανάγκη.

Χρηματοδότηση της ανακατασκευής της παιδικής χαράς που βρίσκεται δίπλα στις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων στη Χώρα της Αμοργού και της αντικατάστασης του εξοπλισμού της με νέα, πιστοποιημένα όργανα σύγχρονων προδιαγραφών.

• Την κάλυψη των αναγκών του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Φούρνων, του Αγροτικού Ιατρείου Δονούσας, του Κέντρου Υγείας και του Περιφερειακού́ Ιατρείου Χώρας της Ίου, όπως επίσης και την κάλυψη αιτημάτων του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού́ και του Γυμνασίου/ΛΤ της Φολεγάνδρου.

• Τον οφθαλμολογικό εξοπλισμό για χρήση από τους οφθαλμίατρους της Ομάδας Αιγαίου και τον οδοντιατρικό εξοπλισμό στο Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας Λειψών.

Η Διευθύντρια του Τμήματος Επικοινωνίας της Bayer Ελλάς, κυρία Σόνια Μουσαβερέ, δήλωσε σχετικά: «Η Bayer Ελλάς, πιστή στην ανθρωποκεντρική της προσέγγιση και στο όραμά της για Υγεία και Τροφή για Όλους παραμένει 10 ολόκληρα χρόνια στο πλευρό των κατοίκων των ακριτικών μας νησιών στηρίζοντας τις δράσεις της Ομάδας Αιγαίου. Κάθε χρόνο οργανώνουμε και υλοποιούμε ουσιαστικές ενέργειες εταιρικής υπευθυνότητας με στόχο την κάλυψη των αναγκών των ακριτικών περιοχών και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων».