Οδηγίες προς όλους τους πολίτες και ιδίως προς τους ογκολογικούς ασθενείς για την προφύλαξή τους από τον καπνό της πυρκαγιάς στη Βαρυmπόμπη εξέδωσε η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, τονίζοντας πως τα μικροσωματίδια PM 2.5 και όλες οι επικίνδυνες χημικές ουσίες που εκλύονται από την καύση των δένδρων, αλλά και από τα πλαστικά ή άλλα τοξικά απόβλητα που ασυλλόγιστα πετιούνται στα δάση, αποτελούν μείζονα παράγοντα κινδύνου για την υγεία και για την καρκινογένεση.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστάται στους ογκολογικούς ασθενείς, ιδιαίτερα σε όσους είναι καταβεβλημένοι από τη νόσο ή τις θεραπείες της, να παραμένουν στην οικία τους και να αποφεύγουν την έξοδο από αυτήν εκτός εάν πρόκεiται για επείγουσα ανάγκη υγείας. Επίσης, για προγραμματισμένη θεραπεία, συνιστάται να επικοινωνούν με τους θεράποντες ιατρούς για τη δυνατότητα μεταφοράς της ημερομηνίας θεραπείας (ή εξέτασης) τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, καλούνται οι Διοικήσεις των νοσοκομείων και το αρμόδιο προσωπικό τις αναβολές ραντεβού εξαιτίας αυτού του λόγου να τις εξυπηρετήσουν έκτακτα στον αμεσότερο χρόνο.

Σε ό,τι αφορά όλους τους πολίτες, προτείνεται η χρήση των ειδικών μασκών Ν-95 για την προστασία από την εισπνοή μικροσωματιδίων ΡΜ 2.5 και όχι των χειρουργικών μασκών που χρησιμοποιούνται για την πανδημία.

Επίσης, καλούνται οι πολίτες να πλύνουν τα παντζούρια, τζάμια και μπαλκόνια τους για να απομακρύνουν από τον περίγυρο τους τοξικές ουσίες που έχουν επικαθίσει σ΄ αυτά.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός – Παυλάκης: Η μετάλλαξη Δέλτα έρχεται με οπλοπολυβόλο κι εμείς πάμε διακοπές με νεροπίστολα

Πόσο διατηρείται η ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο της Pfizer; – Τι έδειξε νέα έρευνα του ΕΚΠΑ

Κικίλιας από Σισμανόγλειο: 77 διακομιδές λόγω φωτιάς και καύσωνα – Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία