Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) και ομάδα ιατρών και νοσηλευτών 12 ιατρικών ειδικοτήτων θα βρίσκονται στην Κίμωλο την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Μαρτίου στο Αφεντάκειο Κληροδότημα προκειμένου να παράσχουν δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους του νησιού.

Οι ειδικότητες είναι: Ακτινολόγος, Παθολόγος, Γενικός Χειρουργός, Γυναικολόγος, Καρδιολόγος, Οδοντίατρος, Ορθοπαιδικός, Οφθαλμίατρος, Παιδίατρος, Διαιτολόγος, Νευρολόγος, Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος.

Οι ώρες λειτουργίας των ιατρείων είναι:

  • Παρασκευή 15.03.19 ώρες 11:30 – 18:00
  • Σάββατο 16.03.19 ώρες 09:00 – 18:00

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ) υλοποιούνται στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, παρέχοντας δωρεάν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους κατοίκους των περιοχών που επισκέπτονται.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε νησιά της άγονης γραμμής και απομακρυσμένες περιοχές, με τη χρήση των 2 υπερσύγχρονων ΚΙΜ της ΚΑΜ του Sports Excellence και όλου του εξειδικευμένου εξοπλισμού, υπό την επιστημονική επίβλεψη της: Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του, ΕΚΠΑ/1st Department of Orthopaedic Surgery, Athens University Medical School και της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ). Το πρόγραμμα της «Αναγέννηση & Πρόοδος» στα νησιά της άγονης γραμμής και στις απομακρυσμένες περιοχές υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος/Stavros Niarchos Foundation