SOS εκπέμπουν οι γιατροί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS) σχετικά με την απότομη αύξηση των αριθμού των παιδιών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας παρουσιάζοντας συμπτώματα που παραπέμπουν στον Covid- 19.

Οι γιατροί εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για ένα «φλεγμονώδες σύνδρομο» που σχετίζεται με τον κορωνοιό από το οποίο έχουν νοσήσει πολλά παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες υπήρξε εμφανής αύξηση του αριθμού των παιδιών όλων των ηλικιών που παρουσιάζουν συμπτώματα που απαιτούν την νοσηλεία τους σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στο Λονδίνο και επίσης σε άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου», αναφέρεται σε επιστολή των γιατρών , όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

nhs

Σύμφωνα με τους γιατρούς, γενικά τα παιδιά δεν νοσούν σοβαρά από τον COVID-19 πολύ λίγα έχουν διαγνωστεί σε όλο τον κόσμο από την έναρξη της πανδημίας και ακόμη λιγότερα έχουν πεθάνει.

Η ανθεκτικότητα των νέων στην ασθένεια έχει απασχολήσει τους γιατρούς, καθώς είθισται να λειτουργούν ως «υπερ-μεταδότες» ασθενειών όπως η γρίπη.

Ωστόσο, τα παιδιά που νοσούν από το «φλεγμονώδες σύνδρομο» υποφέρουν συνήθως από πόνο στο στομάχι και «γαστρεντερικά συμπτώματα» – τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν εμετό και διάρροια.

Οι γιατροί συνέκριναν την ασθένεια αυτή με το σύνδρομο τοξικού σοκ και την άτυπη νόσο Kawasaki, τα οποία, σε συνδυασμό, προκαλούν πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα – βασικά συμπτώματα του COVID-19.

Όμως, ορισμένα από τα παιδιά που παρουσίασαν τα συμπτώματα αυτά έχουν βρεθεί αρνητικά στον κορωνοϊό, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη τη διάγνωσή τους, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Ειδήσεις σήμερα

Αυτό είναι το σχέδιο Μητσοτάκη για επιστροφή στην κανονικότητα

Πώς οι «Ταξιάρχαι» υπονομεύουν την καμπύλη

‘Ερευνα: Αισιόδοξοι οι Έλληνες, εμπιστεύονται την κυβέρνηση, βλέπουν «φυσιολογική κανονικότητα» τον Σεπτέμβριο

Κορωνοϊός: 60% περισσότεροι οι θάνατοι από τις επίσημες αναφορές!