Εν αρχή ήταν η χλωροκίνη. Η συζήτηση επιστημόνων ότι η ουσία βοηθά στην καταπολέμηση του κορωνοϊού ώθησε πολύ κόσμο να αγοράσει το plaquenil, προκαλώντας προβλήματα στους ρευματοπαθείςΚαι τώρα, είναι η νικοτίνη. Οι πολίτες ακολούθησαν την ίδια συμπεριφορά, μετά τη θεωρία ότι η ουσία ενδέχεται να προστατεύει από τον κορωνοϊό.

Σε κάθε περίπτωση, οι κυβερνήσεις σπεύδουν, η μία μετά την άλλη να προλάβουν την επικείμενη καταστροφή από πολίτες που θέλοντας να προστατευτούν από την πανδημία ερμηνεύουν κατά μόνας τις θεωρίες που έχουν πέσει στο τραπέζι.

Η Γαλλική κυβέρνηση απαγόρευσε την διαδικτυακή πώληση των προϊόντων νικοτίνης. Όσοι τα επιθυμούν, θα μπορούν να τα προμηθεύονται μόνον από τα φαρμακεία. Οι κανόνες καλύπτουν τις τσίχλες νικοτίνης και τα επιθέματα, που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους καπνιστές να κόψουν τη βλαβερή συνήθεια.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, όταν στοιχεία νοσοκομείου του Παρισιού έδειξαν ότι στατιστικά οι καπνιστές είχαν λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν για τον κορωνοϊό. Οι έρευνες προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση αναμένεται να συνεχιστούν.

Μέσω φαρμακείων και με καταγραφή η προμήθεια των προϊόντων

Η κυβέρνηση πάντως ανακοίνωσε ότι οι πολίτες θα μπορούν να προμηθεύονται προμήθειες προϊόντων νικοτίνης για ένα μήνα. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω των φαρμακείων, με καταγραφή των καταναλωτών που τα προμηθεύονται.

Ο σκοπός είναι να εμποδίσουν τους πολίτες από το να λαμβάνουν νικοτίνη, θεωρώντας ότι προστατεύονται από τον κορωνοϊό και για να προστατεύσουν αυτούς που τα χρειάζονται.

Ειδήσεις σήμερα:

Αναστολή λειτουργίας της κλινικής «Ταξιάρχαι» ζητά ο δήμαρχος Περιστερίου

Σε κρίσιμη κατάσταση 1.300 ασθενείς κορωνοϊού στη Ρωσία

Ξεπέρασαν τους 190.000 οι νεκροί από κορωνοϊό σε όλον τον κόσμο