Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τους Προέδρους της Μάλτας George Vella και της Ιρλανδίας Michael Higgins, προκειμένου να τους ευχαριστήσει για τις επιστολές αλληλεγγύης που της απέστειλαν, λόγω της πανδημίας COVID 19.

Τόσο η κυρία Σακελλαροπούλου όσο και ο κ. Vella, στη συνομιλία τους έδωσαν έμφαση στην ανάγκη προσεκτικής εξόδου από την περίοδο περιορισμών που ισχύουν προς αποτροπή εξάπλωσης του ιού. Συμφώνησαν ότι η επόμενη ημέρα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για όλες τις χώρες, καθώς η πανδημία, πέραν της βίαιης αλλαγής της καθημερινότητας των πολιτών, έχει επηρεάσει καίριους τομείς της οικονομίας.

Ως προς την προσφυγική / μεταναστευτική κρίση, που αποτελεί πηγή ανησυχίας και για τις δύο χώρες, κοινή ήταν η διαπίστωση περί ανάγκης συνεργασίας, αλληλεγγύης και επιμερισμού ευθύνης μεταξύ των Ευρωπαίων Εταίρων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Ιρλανδός Πρόεδρος συμφώνησαν επίσης ότι η επόμενη ημέρα της πανδημίας, θα διαφέρει πολύ από την εποχή προ κορωνοϊού και ότι η κοινή δοκιμασία που βιώνουμε σήμερα αποτελεί και μια ευκαιρία συλλογισμού και προβληματισμού για τα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Επίσης, οι δύο Πρόεδροι εξήραν τη δύναμη και την ατομική ευθύνη των πολιτών, που συμμορφώθηκαν με τους πρωτόγνωρους περιορισμούς, ενώ εξέφρασαν την πεποίθηση τους για συνέχιση της κοινής προσπάθειας με θετικό πνεύμα, αλληλεγγύη και αισιοδοξία.

Για την προσφυγική / μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ο κ. Higgins εξέφρασε την αλληλεγγύη του και τόνισε την ανάγκη εκπόνησης κοινής ευρωπαϊκής απάντησης τόσο σε αυτό το ζήτημα, όσο και σε άλλες -καίριας σημασίας- σύγχρονες προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Μητσοτάκης στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας: Συγχαρητήρια στο πολύ σημαντικό έργο των εργαζομένων

Κορωνοϊός – Σουηδία: Πεθαίνει ο ένας στους έντεκα ασθενείς που νοσούν

Δείτε βίντεο: Πυροσβέστες λένε «ευχαριστώ» στους γιατρούς και τους νοσηλευτές του «Σωτηρία»