Το μήνυμα ότι «πρέπει να εντείνουμε την προσοχή μας γιατί δεν θέλει πολύ ο ιός να ξεφύγει» εστειλε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος με αφορμή όσα συνέβησαν στις εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα αλλά και στον οίκο ευγηρίας στο Μάτι.

«Μέχρι στιγμής έχουμε σπασει τον κλοιό της μετάδοσης κάτω από το 1» σημείωσε ο κ. Γώγος επαναλαμβάνοντας ότι «πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί και σαν πολίτες για τον αυτοπεριορισμό».

Επανερχόμενος, δε, στα περιστατικά στην Κέρκυρα και το Κουκάκι τόνισε ότι «πρέπει να καταδικάζονται όλα αυτα».

Ερωτηθείς για την άρση των μέτρων το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπ. Υγείας απάντησε ότι «από 15 Μαΐου μέχρι 15 Ιουνίου είναι μια περίοδος στην οποία μπορούμε να αρχίζουμε να εξετάζουμε σταδιακή άρση περιορισμου».

Όσον αφορά την ρεμντεσιβίρη και το φάρμακο Remdesivir κ. Γώγος σημείωσε ότι «είναι φάρμακο αιχμής και πιο μπροστά στην έρευνα» και συμπλήρωσε ότι μέχρι τέλη Μαΐου θα έχουμε αποτελέσματα από μεγάλες μελέτες.

Πρόσθεσε, δε, ότι «και για ανοσοτροποποιητικά φάρμακα έχουμε ελπίδες ότι μπορούν να παρέμβουν» ωστόσο για το εμβόλιο εκτίμησε ότι δεν θα είναι διαθέσιμο «πριν το τέλος του χρόνου».

Ειδήσεις σήμερα:

Μέτρα για να μπει «φρένο» σε υπερβολές τη Μεγάλη Εβδομάδα μετά τις παραφωνίες σε Κουκάκι-Κέρκυρα

Αγωνία μετά τα 10 κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο και την «εισβολή» σε δεύτερο οικισμό Ρομά

Ποιες ελπίδες γεννούν τα φάρμακα για τον κορωνοϊό – Αγώνας δρόμου για τα τεστ διάγνωσης