Ο κορωνοϊός μπορεί να εξελίσσεται σε μία φονική πανδημία για ολόκληρη την ανθρωπότητα όμως για τους ειδικούς αποτελεί την μεγαλύτερη επιστημονική πρόκληση των τελευταίων πολλών δεκαετιών. Σε αυτή την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση-πρόκληση πόσοι Ελληνες γιατροί δε θα ήθελαν να συνδράμουν στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της νόσου στο πλευρό του «στρατηγού» της εθνικής επιτροπής καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα;
Αν είσαι λοιπόν γιατρός παθολόγος, με ειδικό ενδιαφέρον στις λοιμώξεις, και επιθυμείς να υποστηρίξεις το έργο του κ. Τσιόδρα δεν έχεις παρά να υποβάλεις μία αίτηση το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας. Ο ίδιος θα αξιολογήσει το βιογραφικό σου και θα αποφασίσει τελικά ποιος θα κερδίσει την πολυπόθητη θέση του βοηθού του σε αυτή την κρίσιμη φάση της στρατηγικής αντιμετώπισης του κορωνοϊού.
Δείτε ΕΔΩ την προκήρυξη
Ειδικότερα, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών προκήρυξε χθες την πλήρωση 1 θέσης ακαδημαϊκού υποτρόφου για τις ανάγκες υποστήριξης του Επιστημονικού Υπευθύνου Σωτήρη Τσιόδρα, καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Δ΄ Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο «Αττικόν» για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού (COVID-19).
Το γνωστικό αντικείμενο της θέσης είναι η Παθολογία ενώ η πλήρης απασχόληση αφορά σε κλινικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο στη Δ΄ Παθολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο «Αττικόν» με τη διάρκεια της σύμβασης να ορίζεται έως τις 31 Ιουλίου 2020. Ο ακαδημαϊκός υπότροφος, τον οποίο θα επιλέξει ο κ. Τσιόδρας, θα έχει την ευθύνη:
α) της παρακολούθησης σε καθημερινή βάση ασθενών της Μονάδας Λοιμώξεων και το τμήμα νοσηλείας των ασθενών με λοιμώξεις,
β) συμμετοχή σε διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες με θέμα λοιμώξεις (καταγραφή ασθενών, μέτρηση εργαστηριακών παραμέτρων), παρακολούθηση αντιμικροβιακής αγωγής και
γ) τη διδασκαλία φοιτητών της Ιατρικής Σχολής για θέματα λοιμώξεων.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που πρέπει να επισυνάψουν οι ενδιαφερόμενοι στην αίτησή τους, είναι,
α)πτυχίο Ιατρικής Σχολής,
β)άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος,
γ)ειδικότητα Παθολογία. «Ο υποψήφιος πρέπει να έχει Ειδικότητα Παθολογίας με ειδικό ενδιαφέρον στις Λοιμώξεις και ειδικότερα στις Ειδικές Λοιμώξεις, γεγονός που αποδεικνύεται από το βιογραφικό του και την προϋπηρεσία σε Μονάδα Λοιμώξεων».
δ) σύντομο βιογραφικό σημείωμα (Μέχρι 5 σελίδες)
Η υποβολή των αιτήσεων και των συνυποβαλλόμενων δικαιολογητικών μπορεί να πραγματοποιηθεί έως τις 13 Απριλίου 2020 και ώρα 15:00 αποκλειστικά ηλεκτρονικά, και συγκεκριμένα μέσω αποστολής μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email protocol@elke.uoa.gr με κοινοποίηση στο email του Επιστημονικού Υπευθύνου:tsiodras@med.uoa.gr.
Οσον αφορά στη διαδικασία αξιολόγησης, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας θα αξιολογήσει τις αιτήσεις και θα υποβάλλει εισήγηση με τον πίνακα κατάταξης των υποψηφίων προς το Ειδικό Επταμελές Όργανο της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης, την οποία παράλληλα θα κοινοποιήσει προς το διευθυντή της Κλινικής. Κατά του πίνακα κατάταξης δύναται να ασκηθεί ένσταση εντός 1 μέρας, με την άπρακτη πάροδο της οποίας, ο πίνακας κατάταξης οριστικοποιείται.
Η θέση του βοηθού του κ. Τσιόδρα είναι μία από τις συνολικά 8 θέσεις ακαδημαϊκών υποτρόφων, που προκηρύχθηκαν χθες, για την ενίσχυση της στελέχωσης Πανεπιστημιακών Κλινικών και Εργαστηρίων της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Οι υπόλοιπες αφορούν στην υποστήριξη του έργου των καθηγητών Λοιμωξιολογίας Νίκου Σύψα και Βαγγέλη Γιαμαρέλου, της αναπληρώτριας καθηγήτριας Λοιμωξιολογίας Αναστασίας Αντωνιάδου και μία θέση ακαδημαϊκού υποτρόφου για τις ανάγκες του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής με διευθύντρια την καθηγήτρια Παγώνα Λάγιου.
Επιπλέον, 3 θέσεις για την ενίσχυση: α) της Α’ Πνευμονολογικής Κλινικής – Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Νοσοκομείο Σωτηρία) με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής, Νικόλαο Κουλούρη, β) της Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας (Νοσοκομείο Ευαγγελισμός) με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής, Σπύρο Ζακυνθινό, και γ) της Β’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας (Νοσοκομείο Αττικόν), με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής, Απόστολο Αρμαγανίδη.
Κορωνοϊός: Ενθαρρυντική η θεραπεία με Remdesivir στην Ελλάδα
Ο Βαρουφάκης είπε «δεν ξέρεις ποιος είμαι;» και απέφυγε τον έλεγχο
Κορωνοϊός-Τουρκία: Πανικός, σύγχυση και εντάσεις μετά την αιφνίδια απαγόρευση κυκλοφορίας