Υπεγράφη σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ανοίγει παράθυρο στους παραγωγούς να μεταβούν απ’ την Περιφέρεια στα αστικά κέντρα ώστε να στήνουν τους πάγκους τους στις λαϊκές αγορές. Παράλληλα προωθείται το «σπάσιμο» των λαϊκών σε διαφορετικούς δρόμους ώστε να «μοιραστεί» ο κόσμος.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ εντός τριών ημερών θα πρέπει κάθε παραγωγός – πωλητής ή ο αναπληρωτής του, με υπεύθυνη δήλωση, να δηλώσει μόνιμο τόπο κατοικίας στην περιοχή που θέλει να δραστηριοποιείται με την δέσμευση ότι, μέχρι την λήξη των μέτρων καραντίνας, δεν θα επανέλθει στην περιφέρειά του αλλά θα μένει μόνιμα στην περιοχή που θα δηλώσει και θα εμπορεύεται τα προϊόντα που θα στέλνουν από τον τόπο παραγωγής στον ίδιο ή τον αναπληρωτή του. Την υπεύθυνη δήλωση θα την φέρει πάντα μαζί του.

«Κατ’ αυτόν τον τρόπο», σύμφωνα με το Υπ. Ανάπτυξης, «διασφαλίζεται το δικαίωμα των παραγωγών να ασκούν την δραστηριότητά τους στις λαϊκές αγορές και των καταναλωτών να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικά και φθηνότερα προϊόντα».

Η συγκεκριμένη λύση δόθηκε έπειτα από συνεργασία των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και των Υπουργών, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και κ. Μάκη Βορίδη και σε συνεννόηση με την επιτροπή λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας υπό τον Καθηγητή, κ. Σωτήρη Τσιόδρα

Παράλληλα, απ’ το Υπ. Ανάπτυξης, προωθείται και το μέτρο να «σπάσουν» οι λαϊκές και να μοιραστούν σε περισσότερους δρόμους. Ένα μέτρο που έχει ως στόχο τη μείωση των συναθροίσεων.

Ειδήσεις σήμερα:

Παπαθανάσης: «Σπάνε στα δύο» οι λαϊκές αγορές λόγω κορωνοϊού