Ούτε τα κεριά, ούτε oι λαμπάδες δεν θεωρούνται ασφαλή, υποδεικνύουν οι Πολιτειακές και Υγειονομικές Υπηρεσίες της Αμερικής ενόψει Πάσχα.

Συγκεκριμένα, οι Υγειονομικές και Πολιτειακές Αρχές της Αμερικής, δεν θεωρούν ασφαλή καθ’ οιονδήποτε τρόπο τη διανομή αντικειμένων ευλαβείας της Ορθοδόξου πίστης, συμπεριλαμβανομένων των Βαΐων, των κεριών, των λαμπάδων, των λουλουδιών του επιταφίου του Πάσχα και του Αγίου Φωτός του Πάσχα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και, σε συνεδρίαση της η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος, αποφάσισε να ακολουθήσει πλήρως τις υποδείξεις της Πολιτείας και των Υγειονομικών Αρχών.

Όπως αποφάσισε επίσης η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών και με τη συμμετοχή μόνο του κληρικού, του ψάλτη και του νεοκώρου, αλλά και με διαδικτυακή μετάδοση, θα εξακολουθήσουν να τελούνται οι Ιερές Ακολουθίες για την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα στους Ιερους Ναούς και τις Ιερές μονές της Εκκλησίας της Αμερικής.

Επιπρόσθετα, η Σύνοδος συνέστησε στους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής να προσφέρουν πνευματική καθοδήγηση στους πιστούς δια των τεχνολογικών μέσων, ενώ απαγορεύεται η δια τηλεφώνου ή η δια του διαδικτύου τέλεση του Μυστηρίου της ιεράς Εξομολογήσεως.

Τέλος, ακολουθώντας την πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, η Ιερά σύνοδος αποφάσισε η φετινή Κληρικολαική Σύνοδος που είχε αποφασισθεί να γίνει στο Κλίβελαντ του Οχάιο τον Ιούνιο, να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη σε χρόνο που θα γνωστοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρούσματα κορωνοϊού: Στους 81 οι νεκροί – Πέθαναν 42χρονος και 84χρονη

Να λήξει τώρα η σχολική χρονιά προτείνει μέλος της επιτροπής του υπ. Υγείας

Κάμερα σε ΜΕΘ βρετανικού νοσοκομείου καταγράφει την «πρώτη γραμμή» της μάχης με τον κορωνοϊό