Την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης η οποία θα δίνει τη δυνατότητα συνεργασίας δημόσιων νοσκομείων με ιδιώτες γιατρούς με δελτίο παροχής υπηρεσιών ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε, μάλιστα, «οι γιατροί αυτοί θα λαμβάνουν μοριοδότηση σε μελλοντικούς διαγωνισμούς προσλήψεων».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα αυτή τη στιγμή τα κρεβάτια ΜΕΘ ανέρχονται σε 910 από 565 που ήταν πριν από 2,5 μήνες (αύξηση 61%) ενώ έχουν εγκριθεί 4.824 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού με 2.312 εξ αυτών να έχουν προσληφθεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «πηγαίνουμε καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες» επαναλμβάνοντας ότι «ο Απρίλιο θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας. Με τα αυστηρα μέτρα φρενάραμε τον ιό, διαφορετικά θα ζούσαμε δραματικές στιγμές. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε και αυτό θα αδικήσει την προσπάθεια που έχουμε κάνει».

Τόνισε, ακόμα, ότι «οι λίγοι παραβάτες θα εντοπίζονται καθώς οι πολλοί που πειθαρχούν δεν είναι κορόιδα».

Παράλληλα ο κ. Πέτσας είπε ότι «εξετάζουμε την πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών την μεγάλη εβδομάδα» προσθέτοντας ότι «υπάρχει προβληματισμός για τις εικόνες την Παρασκευή στην Αγία Βαρβάρα και την Κυριακή στην Πάτρα». «Τα φαινόμενα αυτά δεν έχουν να κάνουν με πιστούς αλλά με φανατικούς».

Ο κ. Πέτσας σημείωσε επίσης ότι αυτό που προβληματίζει την κυβέρνηση είναι η «άσκηση» με το Άγιο Φως και κυρίως όσον αφορά τη «διασπορά του» ενώ παράλληλα εξήγγειλε στοχοποιημένους ελέγχους σε περιφέρειες στις οποίες έχει διαπιστωθεί μεγάλος αριθμός παραβιάσεων της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

«Φέτος θα είναι διαφορετικό το πάσχα, δεν θα πάμε στα χωριά μας, δεν θα πάμε στις εκκλησίες» επανέλαβε για άλλη μια φορά ο κ. Πέτσας.

«Μένοντας στο σπίτι τον Απρίλιο είναι στο χέρι τον Μάιο να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα. Το στοίχημα θα είναι τότε να επιστρέψουμε στην ομαλότητα χωρίς λάθη» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Ειδήσεις ημέρας:

Κρούσματα κορωνοϊού: Τρεις νεκροί σήμερα – 76 συνολικά

Κορωνοϊος: Νέα φάρμακα και πειράματα για εμβόλια

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ο Γιώργος Γεραπετρίτης αποκαλύπτει το «μενού» των νέων μέτρων