Συνεχίζει την επέλασή του στη χώρα μας ο κορωνοϊός, αφήνοντας πίσω του θύματα και ασθενείς. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που έχει στη διάθεσή του το protothema.gr, το τελευταίο 48ωρο και έπειτα από τη μικρή αλλά σταθερή υποχώρηση των νέων εισαγωγών την περασμένη εβδομάδα, καταγράφηκε και πάλι αύξηση στους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό και χρειάζονται νοσηλεία.

Σήμερα 283 άνθρωποι νοσηλεύονται με τη νόσο Covid-19 στα νοσοκομεία αποκλειστικής νοσηλείας ασθενών με τη λοίμωξη αυτή, ενώ μέχρι και την περασμένη Παρασκευή νοσηλεύονταν 270. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, ακόμα τρεις συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό. Ένας 82χρονος που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Πατρών, ένας 72χρονος που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και ένας 78χρονος στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Σημειωτέον, πως στην αρχή της περασμένης εβδομάδας, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου οι νοσηλευόμενοι ήταν 300. Άρα στο διάστημα από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου μέχρι και την Παρασκευή 3 Απριλίου είχε μειωθει σημαντικα ο αριθμός των νοσηλευόμενων.

Ασθενής και στην Ελλάδα 101 χρόνων

Παράλληλα, και όπως προκύπτει από τα στοιχεία της επιδημιολογικής έκθεσης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) βρίσκονται διασωληνωμένοι 93 ασθενείς, από τους οποίους οι 43 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 40-64 χρόνων και οι 50 είναι ηλικίας άνω των 65 χρόνων.

Επίσης, από την έκθεση προκύπτει αυτό που υπογραμμίζουν πάντα οι ειδικοί, αναφορικά με τα… τυφλά χτυπήματα του κορωνοϊού, γεγονός που μεταφράζεται σε κρούσματα που ταξινομούνται σε κάθε ηλικία. Από τα 1.735 κρούσματα, τα 48 ταξινομούνται στην ηλικιακή ομάδα 0-17 χρόνων, τα 507 στην ομάδα 18-39 χρόνων, τα 739 ειναι στην ηλικία 40-64 χρόνων και τα 345 είναι στην ηλικία άνω των 65 χρόνων.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 46 έτη, ωστόσο επισημαίνεται στην έκθεση πως το εύρος ηλικιών είναι από 0 έως και 101 χρόνων! Αυτο σημαίνει πως και στην Ελλάδα καταγράφεται ασθενής υπερήλικας όπως και στην Ιταλία που νόσησε λόγω κορωνοϊού και κατάφερε να τον αντιμετωπίσει. Σε ό,τι αφορά τα θύματα έχουν ηλικία από 39 εως 95 χρόνων.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό από το υπουργείο Υγείας που ανακοινώθηκε την Κυριακή, υπενθυμίζεται ότι:

– ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.735
– Το 54,9% αφορά άνδρες, ενώ από αυτά 352 (20,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 617 (35.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
– Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων ασθενών είναι τα 65 έτη. 21 (22,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 68,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
– Δέκα 10 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
– Από τους 76 καταγεγραμμένους θανάτους στη χώρα, οι 21 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
– Έχουν συνολικά ελεγχθεί 25.453 κλινικά δείγματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Μέσα στην κόλαση ενός νοσοκομείου της Νέας Υόρκης

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Νέο στοχευμένο πακέτο για νοικοκυριά, επαγγελματίες και επιχειρήσεις – Τι περιλαμβάνει

Κορωνοϊός: Πώς τα λύματα μπορούν να αποκαλύψουν την πραγματική εξάπλωσή του