Τις τρομακτικές ώρες που έζησε σε νοσοκομείο στην Αγγλία, όπου νοσηλευόταν με κορωνοϊό, διηγείται στο protothema.gr ο Μιχάλης Πετσαλάκης ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει πως ξεγέλασε τον θάνατο και αυτήν την στιγμή ζει.

Ο 52χρονος άνδρας εργάζεται τα τελευταιά χρόνια στην Αγγλιά σε ρεσεψιον ξενοδοχείου και πιθανόν απο εκεί να κόλλησε τον θανατηφόρο ιο, covid-19.

Όπως αναφέρει στην τηλεφωνική του συνέντευξη: «Γλίτωσα από του Χάρου τα δόντια μέσα σε ένα συστημα Υγείας το οποίο δεν μπορεί να διαχειριστεί άλλο την κατάσταση που υπάρχει».

Ο ίδιος όταν κατάλαβε ότι έχει πυρετό απομονώθηκε μόνος του και τηλεφωνικά επικοινωνούσε με τους γιατρούς του ΕΣΥ της Αγγλίας αλλά και με δικό του ιατρό από την Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι όσο περνούσε ο καιρός τα συμπτώματα του γινόντουσαν και πιο σοβαρό με αιματουρία και αιμόπτυση.

Αξίζει να σημειωθεί οτι το Αγγλικό Σύστυμα Υγείας, τηλεφωνικά, του απαντούσαν πως δεν έχει κάτι σοβαρό και δεν χρειάζεται να τον δει κάποιος γιατρός.

Ο δικός του γιατρός από την Ελλάδα τον συμβούλεψε να αγοράσει ένα οξύμετρο προκειμένου να μετρήσει το οξυγόνο του και μόνο έτσι το Αγγλικό Σύστημα πείστηκε και τον πήρε στο νοσοκομείο για νοσηλεία μιας και το οξυγόνοι του είχε πέσει στο 90%.

Όταν πήγε στο νοσοκομείο τότε διαγνώστηκε από τον θεράποντα ιατρό ότι έχει κολλήσει τον θανατηφόρο ιό και πως έχει πνευμονία.

Συγκλονιστικό είναι το γεγονός, πως κλαίγοντας, υπογράμμισε ότι τη στιγμή που βρισκόταν στο θάλαμο διαλογής σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Λονδίνου, δύο άνθρωποι δίπλα του πέθαναν, ένας ηλικιωμένος και ένας πιο νέος αλλά υπέρβαρος.

Σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία του Μιχάλη Πετσαλάκη, μετά την διαλογή και αφού νοσηλεύτηκε σε θάλαμο, διαπίστωσε οτι υπήρχε προβλημα στην τροφοδοσία των υλικών του νοσοκομείου ακόμα και τον τροφίμων αφού υπήρξαν μέρες που ξέμειναν από φρούτα και νερό εμφιαλωμένο.

Τέλος αναφέρει το μεγάλο πλεονέκτημα της Ελλάδας έχοντας στις τάξεις της, τον καθηγητή κ. Τσιόδρα, ο οποίος έχει διαχειριστεί ανθρώπινα και επιστημονικά την κατάσταση στην χώρα μας.

Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη του Μιχάλη Πετσαλάκη στο protothema.gr