Ευρεία είναι η εξάπλωση του κορωνοϊού σε Βέλγιο και Ελβετία, με τους νεκρούς, αλλά και τα κρούσματα να αυξάνονται δραματικά.

Στο Βέλγιο, το Σαββατοκύριακο καταγράφηκαν 160 θάνατοι , με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φθάνει σήμερα τους 513, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα ανέρχονται σε 11.899.

Τις τελευταίες 24 ώρες, επιβράδυνση δείχνουν οι αριθμοί για την εισαγωγή σε νοσοκομείο, με 4.524 συνολικά, ενώ στη μονάδα εντατικής θεραπείας εισήχθησαν 927 άτομα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας.

«Είναι εξαιρετικά σημαντική η διατήρηση των προσπαθειών. Το ότι η καμπύλη αμβλύνθηκε ελαφρώς σήμερα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ανακτήσει ανοδική πορεία, αν μειώσουμε τις προσπάθειες», προειδοποίησε αναφερόμενος στην απαγόρευση των συναθροίσεων και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις που ισχύουν στο Βέλγιο από τις 14 και τις 18 Μαρτίου αντίστοιχα.

Την Παρασκευή, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 19 Απριλίου. Το μέτρο πιθανόν να ανανεωθεί μέχρι τις 3 Μαΐου, προειδοποίησε η πρωθυπουργός Σοφί Βιλμές.

Στους 295 οι νεκροί στην Ελβετία

Στην Ελβετία, ο απολογισμός των νεκρών έφθασε τους 295, από τους 257 χθες.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφθασε τα 15.475 , από 14.336 χθες.

Η κυβέρνηση θα δώσει στοιχεία για την επιδημιολογική κατάσταση στην Ελβετία εντός της ημέρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Η easyJet διακόπτει τις πτήσεις της

Κορωνοϊός: Παρέμβαση ΕΣΡ για προϊόντα που δήθεν αποτρέπουν μόλυνση από τον Covid-19