Εντατικούς ελέγχους στην αγορά για την πάταξη της αισχροκέρδειας, εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, διενεργούν από το πρωί μικτά ελεγκτικά κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών από στελέχη του υπ. Ανάπτυξης, της Αστυνομίας και της Περιφέρειας Αττικής.

Στο μεταξύ στις 300 ανήλθαν οι καταγγελίες πολιτών για κρούσματα αισχροκέρδειας κατά το τελευταίο τριήμερο που ενεργοποιήθηκε η σχετική υπηρεσία στο τηλεφωνικό κέντρο 1110 που λειτουργεί η Περιφέρεια και ο Ιατρικός Συλλόγος Αθηνών για συμβουλευτική και στήριξη των πολιτών σχετικά με το κορωνοϊό. Από το σύνολο των καταγγελιών το 48% αφορούσε αυξημένες τιμές σε μάσκες προστασίας, το 47% σε αντισηπτικά και το 4% σε γάντια.

«Συμμαχία ευθύνης, για να σταματήσουμε την αισχροκέρδεια», χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τη δράση των μικτών κλιμακίων προσθέτοντας: «Μέσα από τις καταγγελίες στο τηλεφωνικό κέντρο 1110, εντατικοποιούμε τους ελέγχους για την προστασία των πολιτών και τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς. Δεν θα επιτρέψουμε την ανευθυνότητα που επιδεικνύουν κάποιοι επιτήδειοι, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την έλλειψη προϊόντων. όπως τα αντισηπτικά και τα είδη ατομικής υγιεινής, και τα διαθέτουν συχνά με αμφίβολη ποιότητα, σε τιμές αυξημένες ακόμα και κατά 400%».

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοϊός – ΔΕΗ: Έκτακτα μέτρα ελάφρυνσης για τους καταναλωτές – Δωρεάν πάγιο και εκπτώσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Δείτε τα έγγραφα μετακίνησης από το Forma.gov.gr – Άδεια με sms στο 13033

Reuters: Πιο γρήγορη η αντίδραση της Ελλάδας για τον κορωνοϊό σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες