*Γράφει ο Φρίξος Δρακοντίδης

Ο Έλληνας επιχειρηματίας Κώστας Μονιός που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη βρετανική πρωτεύουσα μαζί με τα παιδιά του, τα οποία σπουδάζουν, επισκέπτεται σούπερ μάρκετ σε περιοχή του βόρειου Λονδίνου, καταγράφει εικόνες με την κάμερα του κινητού τηλεφώνου και συγκρίνει την κατάσταση που αντικρίζει με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στα σούπερ μάρκετ της Αθήνας, λόγω κορωνοϊού.

 

Όπως θα δείτε, μπαίνει στο κατάστημα φορώντας γάντια και μάσκα προστασίας, ωστόσο η πλειονότητα των πελατών κυκλοφορεί χύμα, ενώ δεν κρατάνε ούτε τις απαραίτητες αποστάσεις, κάτι που οφείλεται στην έλλειψη πληροφόρησης του βρετανικού λαού στον τρόπο μετάδοσης του κορωνοϊού αλλά και των επιπτώσεων του στην ανθρώπινη υγεία.

Πρώτη λοιπόν εικόνα που βιντεοσκοπεί είναι οι ατελείωτες ουρές στα ταμεία, με τους Λονδρέζους να περιμένουν έως και δύο ώρες για να πληρώσουν. Θα δείτε ότι ο ένας στέκεται πίσω από τον άλλον, χωρίς να τηρείται η απόσταση των δυο μέτρων όπως συμβαίνει στα σούπερ μάρκετ της χώρας μας. Επιπλέον, ο κόσμος μπαίνει ανεξέλεγκτα, χωρίς σειρά προτεραιότητας με αποτέλεσμα να παρατηρείται συνωστισμός σε αρκετά σημεία του καταστήματος.

Οι υπάλληλοι δεν προλαβαίνουν να γεμίσουν τα ράφια καθώς οι Λονδρέζοι ψωνίζουν σαν να μην υπάρχει αύριο αν και κυκλοφορούν όπως θα κυκλοφορούσαν μια οποιαδήποτε μέρα, χωρίς να λαμβάνουν μέτρα προστασίας.

Η κάμερα του Κώστου Μονιού, δείχνει την επάρκεια σε κρέατα και φρέσκα προϊόντα αλλά και τις ελλείψεις σε μακαρόνια, χαρτί υγείας, απολυμαντικά, ρολά κουζίνας, ψωμί, αβγά και γάλατα μακράς διαρκείας. Άδεια είναι και τα ράφια με το αλεύρι, ενώ σε έλλειψη βρίσκονται κι όλα τα αντιπυρετικά.

Οι Λονδρέζοι δεν φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει αυτό που έρχεται και απόδειξη αυτού είναι ότι μέχρι και χθες το απόγευμα όλες οι παμπ ήταν γεμάτες από κόσμο καθώς η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον δεν έχει ανακοινώσει επίσημα το κλείσιμο τους, ως μέτρο ενάντια στην εξάπλωση της επιδημίας. God save the Queen ..