Η ομάδα στρατηγικής επικοινωνίας (GCS) ανακοίνωσε, σήμερα, ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ρουμανία αυξήθηκε σε 246, μετά την καταγραφή 29 νέων κρουσμάτων, το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Από το σύνολο των 246 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 19 έχουν νοσηλευθεί και έχουν αναρρώσει πλήρως, σύμφωνα με την GCS.

Περισσότερα από 3.000 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα σε όλη τη χώρα και άλλοι 23.679 είναι σε κατ’ οίκον απομόνωση και βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για διάστημα τριάντα ημερών, λόγω κορωνοϊού.

Αρνητικός στον κορωνοϊό ο πρωθυπουργός της Κροατίας – 69 τα κρούσματα στη χώρα 

Αρνητικός στον κορωνοϊό είναι ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, που έκανε το τεστ ανίχνευσης του ιού, διότι το τελευταίο διάστημα είχε έντονο βήχα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάρκο Μίλιτς.

Στο μεταξύ, μέχρι χθες βράδυ, ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κροατία αυξήθηκε σε 69. Ο μεγαλύτερος αριθμός δοκιμών δείχνει ότι οι επιδημιολόγοι ενεργούν σε όλες τις γνωστές περιπτώσεις κρουσμάτων και εξετάζουν τα άτομα που βρίσκονται στο οικογενειακό και συγγενικό περιβάλλον των ασθενών. “Η επιδημιολογική κατάσταση αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες ημέρες“, τόνισε ο υπουργός Υγείας της Κροατίας, Βίλι Μπέρος.

Επισήμανε, επίσης, ότι η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Ευρώπη, σε σύγκριση με τα αριθμητικά στοιχεία στην Κροατία, δείχνει ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κροατική κυβέρνηση είναι αποτελεσματικά και έχουν εφαρμοστεί έγκαιρα.

Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα επιδημιολογική εικόνα, η κατάσταση στην Κροατία είναι περισσότερο από ελεγχόμενη“, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέρος.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό μουσικός του στρατού στην Αλεξανδρούπολη