*Γράφει η Μίνα Αγγελίνη

Τη στιγμή που η Ιταλία κινείται σε ρυθμό πανικού εξαιτίας των 12 νεκρών και των εκατοντάδων κρουσμάτων κορωνοϊού, με τις πόλεις του Βορρά να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, η Ρομπέρτα, κάτοικος Μιλάνου και μητέρα δύο παιδιών, μίλησε στο protothema.gr για την κινητοποίηση των ιταλικών αρχών σχετικά με την προστασία από τον φονικό ιό κυρίως των ηλικιωμένων ατόμων αλλά αναφέρθηκε και στα fake news που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο σχετικά με το «λουκέτο» στα σχολεία έως τις αρχές Μαρτίου.

«Η αστυνομία του Μιλάνου προειδοποίησε τις οικογένειες (ειδικά τους ηλικιωμένους ή όσες φροντίζουν ηλικιωμένους) να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με τους επισκέπτες. Ουσιαστικά να μην ανοίγουν τη πόρτα σε κανέναν, εάν δεν έχει υποβληθεί σε ιατρικό έλεγχο», δηλώνει.

Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει, κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο fake news που αφορούν τους μαθητές, λέγοντας για παράδειγμα ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 5 Μαρτίου.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Ρώμης έσπευσε να προειδοποιήσει τους Ιταλούς πολίτες ότι θα πρέπει να ενημερώνονται από τις επίσημες ιστοσελίδων των σχολείων επισημαίνοντας ότι οι ψευδείς ειδήσεις προκαλούν χάος και πανικό χωρίς λόγο».