Την προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία υποστηρίζει ότι έχει εκκινήσει το υπουργείο Υγείας αναφορικά με τον διοικητή του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας, Δημήτρη Μπούτου, που σύμφωνα με 29σέλιδο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) του υπουργείου Δικαιοσύνης που αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», είχε τέσσερα πλαστά πτυχία.

Κύκλοι του υπουργείου Υγείας επιχειρώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τον σάλο που έχει προκαλέσει η υπόθεση, υποστηρίζουν ότι η ηγεσία της Αριστοτέλους αμέσως μόλις έγινε γνωστό το πόρισμα του ΣΕΕΔΔ ζήτησε την παραίτηση του κ. Μπούτου, ενώ ταυτόχρονα κινήθηκε και από τη διοίκηση του Θριάσιου Νοσοκομείου -όπου είναι η οργανική θέση του κ. Μπούτου- η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία.

Και μπορεί το Υπουργείο Υγείας να καθιστά σαφές ότι «δεν υπάρχει καμιά ανοχή και παροχή ασυλίας σε τέτοιου είδους φαινόμενα», οι αποκαλύψεις για τον «πλαστό» διοικητή του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας δεν έχουν τελειωμό. Εκτός από τα τέσσερα πλαστά πτυχία, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) φέρεται να πλαστογράφησε και υπογραφές, όπως αυτή της Προϊσταμένης του τμήματος Ποιότητας σε εισήγηση για να αναθέσει με 19.000 ευρώ σε συγκεκριμένη εταιρεία το πρόγραμμα επιμόρφωσης των φυλάκων του Νοσοκομείου διάρκειας πέντε ημερών. Επίσης, πλαστογραφία καταλογίζεται στον απερχόμενο διοικητή και σε ό,τι αφορά την υπόθεση της παράτασης της μίσθωσης του κυλικείου.