Γράφει ο Μανόλης Γαλάνης

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά τέσσερα συνολικά πλαστά πτυχία αποδείχτηκε ότι είχε ο εκλεκτός του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη την ώρα που τον διόριζε διοικητή σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής!

Η πραγματικά απίστευτη ιστορία του διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας Δημήτρη Μπούτου, κουρελιάζει το πολυδιαφημισμένο «ηθικό πλεονέκτημα» της «Πρώτης φοράς Αριστεράς» και στον χώρο της υγείας. Άλλωστε, το 29σέλιδο πόρισμα-καταπέλτης του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) του υπουργείου Δικαιοσύνης που αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ» αναφορικά με τα τυπικά προσόντα του κ. Μπούτου, με το οποίο ζητείται η παραπομπή του για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών.

Στις αρχές του 2016 ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προσδιόριζε τα τρία κριτήρια για την επιλογή των νέων διοικητών των νοσοκομείων της χώρας ως εξής: «α) Να είναι “καθαροί”, δηλαδή τίμιοι και εκτός διαπλοκής, β) να “ξέρουν γράμματα”, δηλαδή να γνωρίζουν το αντικείμενο της διοίκησης δομών υγείας και γ) να μπορούν να συμμορφωθούν με το πολιτικό πλαίσιο της νέας κυβέρνησης». Προφανώς τις προϋποθέσεις αυτές πληρούσε απόλυτα και ο κ. Μπούτος, ο οποίος διορίστηκε τον Αύγουστο της χρονιάς εκείνης στη θέση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας Πειραιά «Αγιος Παντελεήμων»-Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» με τριετή θητεία. Στη σχετική υπουργική απόφαση, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 5ης Αυγούστου 2016 και υπογράφεται από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή του, ο κ. Μπούτος αναφέρεται ως πτυχιούχος Οικονομικών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr