Οκτώ συνεδρίες φυσικοθεραπείας ανά μήνα δικαιούνται πλέον οι πάσχοντες από Πολλαπλή Σκλήρυνση που έχουν εκδηλώσει κινητικά ελλείμματα/δυσλειτουργίες, σύμφωνα με τον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ).

Σύμφωνα με το ΦΕΚ Β’ 4898/1.11.2018, ιατρός – ειδικότητας σχετικής με το νόσημα – θα εκδίδει ηλεκτρονικό παραπεμπτικό ανά μήνα για τις συνεδρίες, το οποίο θα απαιτεί θεώρηση και από ελεγκτή ιατρό.

Σε πρόσφατη επικοινωνία με τον ΕΟΠΥΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) ενημερώθηκε πως αναμένεται η Υπουργική Απόφαση προκειμένου να προσαρμοστεί το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και να υλοποιηθεί η ανωτέρω διάταξη.

Στα χρόνια νοσήματα, όπως η Πολλαπλή Σκλήρυνση, οι συνεδρίες φυσικοθεραπείας είναι απαραίτητες όλον τον χρόνο καθώς συντηρούν την καλή κινητικότητα των πασχόντων και αποτρέπουν την επιδείνωση των δυσλειτουργιών εξαιτίας της πάθησης. Ο φυσικοθεραπευτής έχει τη δική του θέση στην ιατρική θεραπευτική ομάδα που καταρτίζει την στρατηγική θεραπείας και αποκατάστασης για τα άτομα με πολλαπλή σκλήρυνση.