Σοβαρά προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία του νοσοκομείου Λήμνου καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και ζητεί την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο Λήμνου είχε βρεθεί στο προσκήνιο λόγω της έλλειψης ογκολόγου και της επακόλουθης αδυναμίας να διενεργούνται χημειοθεραπείες στους ογκολογικούς ασθενείς τον περασμένο Ιούλιο. Τότε ο υπουργός Υγείας είχε διευθετήσει αμέσως το θέμα προσλαμβάνοντας ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι.

«Τελικά αποδεικνύεται ότι τα προβλήματα δεν επιλύονται με ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι για μικρό χρονικό διάστημα. Οι ογκολογικοί ασθενείς είναι πάλι στον αέρα» επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Εκτός από τη σύμβαση των δύο παθολόγων που φρόντιζαν και τους ογκολογικούς ασθενείς, ολοκληρώνονται σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ και οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών. Ενδεικτικά αναφέρει ότι λήγουν οι συμβάσεις της μοναδικής οφθαλμίατρου και των νεφρολόγων. Αυτό σημαίνει ότι κλείνει το Οφθαλμολογικό ενώ κινδυνεύει να κλείσει και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού εφόσον υπάρχει ένας νεφρολόγος.

«Χειρουργεία δεν γίνονται στο νοσοκομείο. Εδώ και έξι μήνες υπάρχει μόνο ένας επικουρικός χειρουργός που είναι νυχθημερόν στο νοσοκομείο» καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων μέσω της ΠΟΕΔΗΝ.

Η κατάσταση επιδεινώνεται με τις μετατάξεις ιατρών που έγιναν δεκτές. Στο πλαίσιο αυτό μετατάσσεται ο μοναδικός ουρολόγος της Ουρολογικής κλινικής, η μοναδική αιματολόγος και ο ένας εκ των δύο καρδιολόγων της Καρδιολογικής κλινικής.

«Είναι επιβεβλημένη η άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγείας» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ, ολοκληρώνοντας την μελανή περιγραφή της για το νοσοκομείο Λήμνου.