«Πράσινο φως» πήρε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η ίδρυση της πρώτης μη κρατικής Σχολής στην Ελλάδα από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Hellenic Healthcare Holding 3 (Cyprus) Limited.  Το μη κρατικό μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο με βάση την απόφαση θα έχει την επωνυμία «University of Nicosia Greece Branch Medical Limited» και ως καταστατικό σκοπό έχει την ίδρυση και λειτουργία Ιατρικής Σχολής στην Αθήνα, στο πλαίσιο του πρόσφατου νόμου για τη λειτουργία μη κρατικών ΑΕΙ.

Η πρώτη γνωστοποιούσα HH3 έχει έδρα στην Κύπρο, ανήκει στον όμιλο CVC το οποίο δραστηριοποιείται στην Ελλάδα σε πολλούς κλάδους, μεταξύ άλλων της υγείας, του ηλεκτρονικού εμπορίου, των τροφίμων και της ασφάλισης.

Η δεύτερη γνωστοποιούσα Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εδρεύει στην Κύπρο και ελέγχεται από την εταιρία περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «EDEX Educational Excellence Corporation Ltd». To Πανεπιστήμιο Λευκωσίας παρέχει υπηρεσίες τριτοβάθμιας ανώτατης εκπαίδευσης στην Κύπρο, δυνατότητα την οποία παρέχει και σε εξ αποστάσεως φοιτητές στην Ελλάδα, ενώ η EDΕX, μέσω θυγατρικών της, παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η υπό σύσταση «University of Nicosia Greece Branch Medical Limited» έχει ως καταστατικό σκοπό την ίδρυση και λειτουργία Ιατρικής Σχολής στην Αθήνα, υπηρεσία η οποία θα παρέχεται στο πλαίσιο του νόμου 5094/2024, κατόπιν λήψης των απαραίτητων διοικητικών αδειών από τα αρμόδια όργανα.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σύνδρομο Turner: Από τι έπασχε το μωρό που έχασε η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση

Clawback: Το «βαρίδι» του νέου ΔΣ του ΣΦΕΕ

Εισαγωγή παιδιών στα νοσοκομεία με εντολή εισαγγελέα – Ένα πρόβλημα που παραμένει χωρίς λύση