«Ρολά» κατεβάζει σήμερα ο χώρος της Υγείας, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης γενικής απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ. Έτσι, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία και άλλες δομές Υγείας, εξυπηρετώντας τα έκτακτα περιστατικά.

«Δυναμώνουμε το απεργιακό μέτωπο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που κρατάει καθηλωμένους τους μισθούς μας, που μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε κερδοσκοπικά ιδρύματα που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο, και τη σχέση γιατρού – ασθενούς σε μία απλή εμπορική συναλλαγή, που αποκλείει από τις υπηρεσίες υγείας το 50% των πιο φτωχών από τους φτωχούς, αυτών που «ζουν» με κάτω από 500 ευρώ, και την ίδια στιγμή εξασφαλίζει τζίρο 500 εκατομμύρια ευρώ στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα της υγείας, που επιβάλλει στους ασθενείς νέα χαράτσια για φάρμακα και εξετάσεις για να ελαφρύνει τους «αναξιοπαθούντες» επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας και να μειώσει τα ποσά που επιστρέφουν μέσω clawback στον ΕΟΠΥΥ. Τουλάχιστον 5,5 εκατομμύρια ευρώ για απεικονιστικές εξετάσεις θα πληρώσουν απευθείας στους ομίλους της Υγείας οι ασθενείς από την τσέπη τους», σημειώνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν για «ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που διεκδικούν μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Είμαστε εμείς που περιθάλπουμε τους σακατεμένους από τα εργατικά ατυχήματα εργαζόμενους που ενημερώνουμε τους χαροκαμένους συγγενείς».

Στη γενική απεργία συμμετέχει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, μέσω της κινητοποίησης ζητούν:

• Να σταματήσει η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων.
• Διπλασιασμός μισθών.
• Διπλασιασμός προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
• Διπλασιασμός της χρηματοδότησης των νοσοκομείων.
• Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.