Μετά την ενημέρωση από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) για παραπλανητικά sms που αποστέλλονται στο κινητό των πολιτών με το λογότυπο του Οργανισμού, την προσοχή των γιατρών για τηλεφωνική απάτη ενημερώνει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, έχει λάβει καταγγελίες γιατρών που αφορούν σε εξαπάτησή τους για δήθεν πληρωμές από ασφαλιστικά ταμεία.

«Από συναδέλφους ιατρούς λάβαμε καταγγελίες για προσπάθεια εξαπάτησης τόσο μέσω τηλεφώνου όσο και μέσω email, για δήθεν πληρωμές χρηματικού ποσού από ασφαλιστικά ταμεία. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, ο καλών επέμενε να συνδεθεί ο ιατρός, κατά την ώρα της επικοινωνίας, με το e-banking, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για να πιστωθούν χρηματικά ποσά», σημειώνει ο ΙΣΑ, και προσθέτει:

«Εναλλακτικά μέσω email ζητούν να συνδεθούν σε επισυναπτόμενους συνδέσμους (links) για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού. Εφιστούμε την προσοχή των συναδέλφων, όσον αφορά τέτοιου τύπου τηλεφωνικές κλήσεις ή/και emails, μέσω των οποίων γίνεται προσπάθεια υφαρπαγής τραπεζικών κωδικών».