Παραμένοντας προσανατολισμένη σταθερά στον στόχο της να παρέχει  ιατρική-ψυχική-κοινωνική φροντίδα στους μικρούς ογκολογικούς ασθενείς, ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Φλόγα» ανακοίνωσε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων της Αττικής «Αγλαϊα Κυριακού» και «Αγία Σοφία» ότι θα διαθέσει 1 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του θεραπευτικού και διαγνωστικού εξοπλισμού στα δύο νοσοκομεία, όπου βασικά πραγματοποιείται η φροντίδα των παιδιών.

«Η Φλόγα όλα τα χρόνια βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να στηρίζει αθόρυβα και διακριτικά το έργο τους, με τον εκσυγχρονισμό του ιατρικού εξοπλισμού, ακόμα και την ανακατασκευή ολόκληρων τμημάτων αν χρειαστεί, και στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία, μέσα από δωρεές που έχουν ξεπεράσει τα 6 εκατ. ευρώ από το 2010 έως σήμερα» αναφέρει στην επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου.

Όπως εξηγούν, «επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε ότι η Φλόγα, με πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. της, αποφάσισε να διαθέσει το ποσό του 1 εκατ. ευρώ. Ζητούμε την άδειά σας να επικοινωνήσουμε με τους διευθυντές των τμημάτων που κυρίως φροντίζουν τα παιδιά με καρκίνο (ακτινοθεραπευτικό, χειρουργεία, παθολογοανατομικά, εντατικές, τμήματα ιατρικών απεικονίσεων κ.λπ.), για να ενημερωθούμε για τις ανάγκες τους και να προχωρήσουμε στην προμήθεια σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού, με μοναδικό στόχο να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες».

Αναφέρουν, μάλιστα, πως σύμφωνα με τις πληροφορίες τους και την εμπειρία τους ανάγκες υπάρχουν και μένουν ακάλυπτες εις βάρος όλων των παιδιών που νοσηλεύονται – και όχι μόνο των παιδιών με καρκίνο.

«Η Φλόγα μπορεί να συνεχίζει σταθερά και με συνέπεια το έργο της, γιατί έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος από όπου προέρχεται η πλήρης και αποκλειστική χρηματοδότηση της δράσης της» καταλήγει η επιστολή, σημειώνοντας επίσης ότι η προσφορά του 1 εκατ. ευρώ είναι επιπλέον των δράσεων που υλοποιούνται σε συνεχή βάση για τη χρηματοδότηση κλινικών μελετών, προσωπικού και λοιπών εξόδων των δύο νοσοκομείων, το κόστος των οποίων ανέρχεται περίπου σε 420 χιλ. ευρώ ετησίως.