Για «σκανδαλώδη» αύξηση των απολαβών των διοικητών νοσοκομείων κάνει λόγο η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ). Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, ένας διευθυντής ΕΣΥ λαμβάνει πλέον περίπου το 40% του μισθού ενός διοικητή.

«Στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των γιατρών ΕΣΥ, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ είχε συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης υποσχέθηκε τότε σημαντική αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης των εφημεριών των γιατρών από 01/01/2024. Όμως καμία σχετική εξαγγελία, ρύθμιση, ψήφιση δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ στην ανακοίνωσή της και προσθέτει:

«Αντίθετα ο Υπουργός προχώρησε σε σκανδαλώδη αύξηση των μισθών των διοικητών των νοσοκομείων, των «golden boys» της υγείας, των μάνατζερ των δημόσιων νοσοκομείων – ΑΕ, για να προικοδοτήσει αυτούς που θα υλοποιήσουν την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας. Έτσι ένας διευθυντής ΕΣΥ λαμβάνει πλέον περίπου 40% του μισθού ενός διοικητή.

Γνωρίζουμε ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης υπήρξε (κατά δήλωσή του) αμελής με την ανάγνωση των μνημονίων που ψήφισε. Αν έχει στοιχειώδη πολιτική ευθιξία, ας φροντίσει άμεσα να υπάρξει συνεπής έστω με αυτή την ελάχιστη υπόσχεσή του, σχετικά με την σημαντική αύξηση της ωριαίας αποζημίωσης των εφημεριών. Και ας νομοθετήσει συγχρόνως την αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών και το αφορολόγητο των υπερβαλλουσών εφημεριών (δηλαδή της υποχρεωτικής υπερεργασίας)».

Η ΟΕΝΓΕ κλείνει την ανακοίνωσή της τονίζοντας ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για τη διεκδίκηση του διπλασιασμού των αποδοχών των γιατρών του ΕΣΥ.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ιώσεις: Έρχεται κύμα λοιμώξεων μέσα στις γιορτές – 9 μέτρα που θα μας σώσουν από το ECDC

Καινοτομία: Έξι νέα φάρμακα και θεραπείες που θα «φέρει» το 2024