homescreen

Μητσοτάκης για την Υγεία: Στόχος μας η βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών

Μητσοτάκης για την Υγεία: Στόχος μας η βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών


Παναγιώτα Καρλατήρα

Άμεσες δράσεις για ευπαθείς ομάδες όπως οι καρκινοπαθείς - Έμφαση στην πρόληψη και στην πρωτοβάθμια φροντίδα - Και προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού

Από στοχευμένες, χειρουργικές παρεμβάσεις για την ανακούφιση των ασθενών και τη βελτίωση της δύσκολης καθημερινότητας τους μέσα στο σύστημα Δημόσιας Υγείας θα ξεκινήσει η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου στο ευαίσθητο αυτό πεδίο, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στο υπουργείο Υγείας, το μεσημέρι της Τρίτης.

Μια επίσκεψη η οποία είχε χαρακτηριστικά… βρετανικής ακρίβειας καθώς ο Πρωθυπουργός έφτασε ακριβώς στη μια το μεσημέρι, όπως όριζε το πρόγραμμα, στην Αριστοτέλους, όπου ήδη τον περίμεναν, έξω από την είσοδο, στη σκάλα ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ήταν μια ζεστή υποδοχή, με δυνατές χειραψίες και ασπασμούς μεταξύ του Πρωθυπουργού και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, η οποία μάλιστα συνεχίστηκε και μέσα στο κτήριο όπου εργαζόμενοι τους χειροκρότησαν. Στη συνέχεια ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο στο γραφείο του κ. Κικίλια. Ο Πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα και τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Δίνοντας από την πλευρά του και ο υπουργός Υγείας το στίγμα και το περιεχόμενο αυτής της επίσκεψης, ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την παρουσία του στο υπουργείο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “ευχαριστούμε τον Πρωθυπουργό για τη σημερινή επίσκεψη γιατί αυτή αποτυπώνει μια πραγματικότητα, πως ένα μεγάλο κομμάτι του κυβερνητικού έργου στοχεύει στον άνθρωπο. Κι εμείς δεσμευόμαστε πως με μικρά σταθερά βήματα αυτό το υπουργείο από υπουργείο απόγνωσης θα το μετατρέψουμε σε υπουργείο ελπίδας”.

Ο υπουργός πρόσθεσε ακόμη πως έγινε μια εκτενής ενημέρωση στον Πρωθυπουργό για τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας – είναι ενδεικτικό πως η συνάντηση εργασίας διήρκεσε μία ώρα και 15 λεπτά- και κάνοντας έναν μικρό απολογισμό είπε: “ενημερώσαμε αναλυτικά για τα προβλήματα αλλά ενημερώσαμε και για τις δυνατότητες που υπάρχουν για την επίλυσή τους”.

Προβληματισμένος για τα μείζονα θέματα της Δημόσιας Υγείας αλλά και ικανοποιημένος για τις λύσεις που υπάρχουν εμφανίστηκε ο κ. Μητσοτάκης. “Συνεχίζω τον κύκλο των επισκέψεων μου στα υπουργεία με αυτό, που καλύπτει τον κρίσιμο κλάδο της Δημόσιας Υγείας” είπε ο Πρωθυπουργός, δείχνοντας ουσιαστικά πόσο ψηλά είναι στην κυβερνητική ατζέντα ο χώρος της Υγείας, αφού είναι το τρίτο κατά σειρά υπουργείο που επισκέφθηκε, μετά τα υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

“Θέσαμε το πλαίσιο των άμεσων δράσεων που θα αφορούν την καθημερινότητα των ασθενών, όπως π.χ. των ογκολογικών ασθενών που ταλαιπωρούνται στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ή περιμένοντας να υποβληθούν σε ακτινοθεραπείες. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και ο προγραμματισμός μας για προσλήψεις στο νοσηλευτικό κλάδο. Έλαβα τις διαβεβαιώσεις ότι το σύστημα υγείας θα έχει σύντομα τον ικανό αριθμό νοσηλευτών που θα καλύψουν καίρια κενά όπως στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας” περιέγραψε ο Πρωθυπουργός τις κινήσεις που δρομολογούνται.

Διαβεβαίωσε πως θα ακολουθηθεί μια τολμηρή και καινοτόμα πολιτική πρόληψης για τους πολίτες ενώ έδωσε έμφαση και στην στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) προκειμένου, όπως είπε χαρακτηριστικά, να μη σπεύδουν οι πολίτες στα νοσοκομεία με το παραμικρό πρόβλημα υγείας. Άλλωστε οι πρόσφατες επισκέψεις του υπουργού Υγείας σε εφημερεύοντα νοσοκομεία αποτύπωσαν ξεκάθαρα αυτή την κατάσταση.

Κλείνοντας ο Πρωθυπουργός τόνισε πως “επιθυμώ να μεταφέρω την εμπιστοσύνη μου σε όλους τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ διότι γνωρίζουμε ότι καταβάλλουν μια υπεράνθρωπη προσπάθεια. Θέλω να τους πω ότι τους χρειαζόμαστε μαζί μας σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζουμε. Ετοιμάζουμε ένα τολμηρό άλμα προς όφελος των πολιτών” κατέληξε.Απόρρητο Απόρρητο