Τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) για τη μετεκπαίδευση γιατρών στα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια ορίζουν με εγκύκλιό τους ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Το Υπουργείο Υγείας διαμορφώνει ένα νέο δίκτυο εξειδικευμένης φροντίδας για τα εγκεφαλικά, με σκοπό την ολιστική αντιμετώπισή τους. Στο πλαίσιο αυτό, είναι σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο που προβλέπει τη δημιουργία 17 ειδικών Μονάδων σε ισάριθμα δημόσια νοσοκομεία.

Στη σημερινή εγκύκλιο αναφέρεται πως πρόεδρος της ομάδας είναι ο καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Παναγιώτης Μητσιάς, με αναπληρωτή τον αναπληρωτή καθηγητή ΑΠΘ Θεόδωρο Καραπαναγιωτίδη.

Μέλη της είναι ο καθηγητής Νευρολογίας ΕΚΠΑ Γεώργιος Τσιβγούλης (αναπληρώτρια, η επίκουρη καθηγήτρια Νευρολογίας Σοφία Βασιλοπούλου), ο διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του «Παπαγεωργίου» Ρούντολφ Γιομπστ (με αναπληρωτή τον καθηγητή Παθολογίας, Χρήστο Σαββόπουλο), ο καθηγητής Ακτινολογίας ΕΚΠΑ Ηλίας Μπρούντζος (αναπληρωτής, ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας Γεώργιος Ντάιος) και η παθολόγος Ελένη Κορομπόκη (αναπληρωτής ορίζεται ο επεμβατικός νευροακτινολόγος Ευτύχιος Αρχοντάκης).

Το έργο της Ομάδας Εργασίας  είναι το εξής, σύμφωνα με την απόφαση:

-Η διαμόρφωση προγράμματος σπουδών.
– Ο ορισμός των προϋποθέσεων αναγνώρισης και διαπίστευσης Εκπαιδευτικών
Κέντρων.
– Ο καθορισμός των προσόντων και των αρμοδιοτήτων των Εκπαιδευτών.
– Η δημιουργία Βιβλιαρίου Μετεκπαιδευομένου.
– Ο ορισμός της εξεταστικής διαδικασίας.
– Η πρόβλεψη θέσεων Μετεκπαιδευομένων.
– Ο ορισμός της μεταβατικής διαδικασίας απόδοσης τίτλων, καθώς και ότι άλλο αφορά
την εν λόγω Μετεκπαίδευση.
– Κάθε σχετικό με την εν λόγω Μετεκπαίδευση θέμα που τους ανατίθεται από την
Διοικούσα Επιτροπή του ΚΕ.Σ.Υ.