Το «κενό» φροντίδας παιδιών που φιλοξενούνται στα δημόσια νοσοκομεία κατόπιν εισαγγελικής εντολής αναδεικνύει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, με αφορμή ένα πρόσφατο περιστατικό στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, στην παιδιατρική κλινική του νοσηλευτικού ιδρύματος φιλοξενούνται δύο παιδιά με εισαγγελική εντολή από τις 24 Αυγούστου.

Χθες βράδυ, ο πατέρας πήγε στο νοσοκομείο, άρπαξε το ένα και εξαφανίστηκε, όπως λέει ο κ. Γιαννάκος.

«Η αστυνομία συνέλαβε τη νοσηλεύτρια βάρδιας της παιδιατρικής κλινικής και κρατείται στο τμήμα. Προφανώς εξετάζεται εάν περάσει αυτόφωρο», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εκφράζοντας την απογοήτευσή του καθώς το προσωπικό των νοσοκομείων καταλήγει να θεωρείται υπεύθυνο για τα παιδιά που βρίσκονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα αντί σε προνοιακές δομές. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ίδιου, σήμερα φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή πάνω από 70 παιδιά σε νοσοκομεία της χώρας.

«Υπάρχουν δεκάδες κλίνες φιλοξενίας παιδιών στις προνοιακές μονάδες κλειστές, λόγω έλλειψης προσωπικού. Το χειμώνα θα αυξηθούν κατά πολύ τα παιδιά στα νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή. Τα παιδιά αυτά βιώνουν το κακό οικογενειακό περιβάλλον και μετά την αναλγησία του κράτους φυλακισμένα σε ένα νοσοκομείο. Το νέο υπουργείο, η νέα υπουργός που βρίσκεται;», διερωτάται ο κ. Γιαννάκος.