Σημαντική υπήρξε η βοήθεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που τοποθετήθηκαν ως οδηγοί ασθενοφόρων σε νησιά και ορεινές περιοχές. Εάν δεν είχε εφαρμοστεί το μέτρο, περισσότερες 1.500 διακομιδές δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί ή θα είχαν πολύ μεγάλη καθυστέρηση, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον απολογισμό του μέτρου – του πρώτου που έλαβε η νέα ηγεσία για να αντιμετωπιστούν καθυστερήσεις στις διακομιδές με ασθενοφόρα – οι βάρδιες των ασθενοφόρων αυξήθηκαν κατά 30% και είναι η πρώτη φορά που επιτεύχθηκε παρόμοια κάλυψη στη χώρα μας.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που…συμπλήρωσαν τα πληρώματα των ασθενοφόρων, με αποτέλεσμα να βγουν περισσότερα στο δρόμο φτάνοντας ταχύτερα στα επείγοντα περιστατικά ήταν 159 στον αριθμό και τοποθετήθηκαν σε 57 περιοχές. Συνολικά το διάστημα της συνδρομής τους μέχρι τώρα έγιναν 5.965 διακομιδές, από τις οποίες οι 3.823 ήταν από μικτά πληρώματα. Τα στοιχεία δημοσιοποίησε ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στις αρχές Ιουλίου, στις δομές του ΕΚΑΒ, των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων των νησιωτικών δήμων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των δήμων της Περιφέρειας Κρήτης, και των ορεινών δήμων, όπου δεν υπάρχει ή δεν επαρκεί το προσωπικό κλάδων ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων ή ΔΕ Οδηγών για τη λειτουργία των ασθενοφόρων οχημάτων τους, διατίθεται μέχρι την 31η.12.2023, προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος ή στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, εξαιρουμένων των οπλιτών θητείας, για την εκτέλεση υπηρεσίας οδηγού στα ασθενοφόρα οχήματα.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φάρμακα – Ελλείψεις: Μαίνεται ο «πόλεμος» μεταξύ φαρμακοποιών και φαρμακαποθηκάριων

Λίστα χειρουργείων: Ψηφίζονται αλλαγές που θα μειώσουν αναμονές και ταλαιπωρία