Διευκρινίσεις για τις καταγγελίες ότι ασθενής έλαβε εξιτήριο από το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» χωρίς να γίνει η προγραμματισμένη επέμβαση δίνει το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι ο ασθενής για τον οποίο γίνεται λόγος, υποβλήθηκε σε πλήρη προεγχειρητικό έλεγχο, συμπεριλαμβανομένων καρδιολογικής και πνευμονολογικής εκτίμησης.

«Δεδομένου ότι επρόκειτο για ρομποτική χειρουργική επέμβαση, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην πνευμονολογική
εκτίμηση, λόγω της ιδιαίτερης στάσης του σώματος που λαμβάνουν οι ασθενείς κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.
Ο ασθενής κρίθηκε ως υψηλού κινδύνου από τους πνευμονολόγους του Νοσοκομείου Μεταξά (άπνοιες) και για
αυτό του δόθηκαν συστάσεις για διενέργεια εξειδικευμένης εξέτασης (μελέτη ύπνου) η οποία διενεργείται σε
συγκεκριμένα Νοσηλευτικά Ιδρύματα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Μάλιστα, τονίζει ότι ο ασθενής δε θα χάσει τη σειρά του στη λίστα χειρουργείου του Νοσοκομείου «Μεταξά» και εφόσον μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης δοθεί το πράσινο φως, θα ενταχθεί κατά προτεραιότητα στο πρόγραμμα χειρουργείου. «Σημειώνεται ότι ο ασθενής είναι περιπατητικός σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και δεν προκύπτει ο παραμικρός κίνδυνος για την ασφάλειά του από τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ούτε από την ολίγων ημερών αναβολή του χειρουργείου, που προέκυψε για ιατρικούς λόγους, με μοναδικό γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας του και της ομαλής αφύπνισης μετά τη χειρουργική επέμβαση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί γνωστοποιήθηκε στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με την οποία ο γιατρός Π.Ν. εισήχθη στις 20/9/2023 στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά ΜΕΤΑΞΑ, στην Ουρολογική Κλινική με σκοπό να υποβληθεί σε τακτικό χειρουργείο Ca Προστάτη στις 22/9. «Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο απαραίτητος προεγχειρητικός έλεγχος, τον ενημέρωσαν ότι θα λάβει … εξιτήριο για την επόμενη μέρα με την δικαιολογία ότι το νοσοκομείο δεν διαθέτει τη δέουσα καρδιολογική υποστήριξη (!!!), ούτε τη δυνατότητα να κάνει εξέταση που θεωρούσαν αναγκαία (μελέτη ύπνου)», ανέφερε η καταγγελία.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: 35 θάνατοι και 33 οι διασωληνωμένοι – Κυριαρχεί στα κρούσματα η Eris

Αντιγριπικός εμβολιασμός: Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν το επόμενο δίμηνο – Αναλυτικές οδηγίες