Τέσσερα τεστ κορωνοϊού, δωρεάν, μπορούν να παραγγείλουν από σήμερα, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, όσοι ζουν στις ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν αρχίζει ξανά το πρόγραμμα με τα κατ’ οίκον τεστ καθώς οι νοσηλείες λόγω κορωνοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται, ξεπερνώντας, αυτόν τον μήνα, τις 20.000 για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, διαπιστώθηκε ότι το 2,7% όλων των θανάτων στις ΗΠΑ συνδέονταν με τον κορωνοϊό για την εβδομάδα 10-16 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας αύξηση 12,5% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα, από τη λήξη της έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία τον Μάιο, πολλοί ασφαλιστές σταμάτησαν να καλύπτουν το κόστος των τεστ COVID.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είπε ότι στο παρελθόν έχει παράσχει περισσότερα από 755 εκατομμύρια κατ’ οίκον τεστ.

Έτσι, τα νοικοκυριά μπορούν να παραγγείλουν τέσσερα τεστ μέσω του COVIDTests.gov, τα οποία είναι διαθέσιμα χωρίς κόστος και αποστέλλονται δωρεάν. Η αποστολή θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

Για όσους δεν μπορούν να παραγγείλουν μέσω του ιστότοπου, υπάρχει επίσης μια τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί πως το πρόγραμμα με τα δωρεάν τεστ στο σπίτι ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2022 και αρχικά επέτρεπε τέσσερα δωρεάν τεστ ανά διεύθυνση κατοικίας, ανεξάρτητα από το πόσοι ήταν στο νοικοκυριό.