Η στελέχωση του Κέντρου Υγείας Τήνου, με αφορμή το τραγικό γεγονός θανάτου ενός 3χρονου αγοριού, ενώ έτρωγε σταφύλι, έχει βρεθεί στο προσκήνιο τις τελευταίες ώρες.

Με αφορμή τις δηλώσεις του πατέρα του άτυχου παιδιού, ο οποίος ανέφερε (Mega) πως «εάν δεν ήταν τόσο υποστελεχωμένο το κέντρο υγείας Τήνου για 20.000 κατοίκους το καλοκαίρι, μπορεί και να υπήρχε ελπίδα και το παιδί να ζούσε τώρα», το ygeiamou.gr αναζήτησε τις απαντήσεις όσον αφορά στη στελέχωση του υγειονομικού σχηματισμού.

Πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας κάνουν λόγο για ένα επαρκώς στελεχωμένο Κέντρο Υγείας, συγκριτικά με άλλες νησιωτικές δομές Υγείας. Εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων συμπληρώνουν ότι το Κέντρο Υγείας έχει βασικές ιατρικές ειδικότητες, χωρίς ωστόσο να ξεφεύγει από τον «κανόνα» που θέλει τα ιατρεία των νησιών να παρουσιάζουν ελλείψεις.

Ειδικότερα, πηγές από την ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνουν ότι το Κέντρο Υγείας διαθέτει έναν παιδίατρο, έναν μικροβιολόγο, έναν καρδιολόγο, έναν επικουρικό γενικό γιατρό, καθώς και αγροτικούς γιατρούς. Όταν το παιδί έφτασε στο Κέντρο Υγείας χθες με τη συνοδεία των αστυνομικών – καθώς η οικογένεια με το που έγινε το συμβάν με το σταφύλι πήρε τον τρίχρονο και τον πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα που είναι ακριβώς δίπλα στο σπίτι της – άμεσα επιλήφθηκε παιδίατρος. Σε πολύ λίγο χρόνο έφτασε ένας ιδιώτης παθολόγος και ένας ιδιώτης παιδίατρος.

Σε κάθε περίπτωση, οι γιατροί του Κέντρου Υγείας, επισημαίνουν ότι το παιδί όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας ήταν ήδη νεκρό. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν εκλήθη το ΕΚΑΒ, δεδομένου ότι η οικογένεια διαμένει δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα, για αυτό και το παιδί μεταφέρθηκε με τους αστυνομικούς όσο πιο γρήγορα γινόταν στο Κέντρο Υγείας.