Για την 1η Αυγούστου προγραμματίστηκε συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με τον Υπουργό Εργασίας, Αδωνι Γεωργιάδη, μετά την ανταπόκρισή του να δει εκπροσώπους της Ομοσπονδίας για εργασιακά ζητήματα που τους απασχολούν.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) και τα αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ που θα φέρει στη συζήτηση είναι τα εξής:

-Ανανέωση Συμβάσεων των 2.000 εργαζομένων στα Νοσοκομεία με το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) των μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 – 67 ετών που σταδιακά με τη λήξη των Συμβάσεων αποχωρούν. «Έγιναν ήδη οι πρώτες συζητήσεις με τον Υπουργό Εργασίας», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.
-Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα των Υγειονομικών με βάση το θετικό πόρισμα της Επιτροπής που σύστησε το Υπουργείο Εργασίας και παραμένει ανενεργό για 2 έτη.
-Εφαρμογή όλων των διατάξεων του Μισθολογίου στους 4.000 εργαζόμενους των Νοσοκομείων του Ειδικού προγράμματος της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) που εργάζονται έξι χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Φάρμακα: Ποια είναι στα αζήτητα – Τι δείχνουν οι πωλήσεις

Μακροζωία: Οκτώ συνήθειες που προσθέτουν δυο δεκαετίες στη ζωή μας