Τις θέσεις του σχετικά με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) για τις ελλείψεις φαρμάκων και σε συνέχεια της ανακοίνωσης των φαρμακοποιών δημοσιοποιεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκάριων.

Ο ΠΣΦ αναφέρει ότι τα μέτρα του ΕΟΦ, «δικαιώνουν περίτρανα τις θέσεις του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων, καθώς, έστω και έμμεσα, αναγνωρίζεται ο συνεχής υποεφοδιασμός της αγοράς και καλούνται οι φαρμακευτικές εταιρείες να αυξήσουν σημαντικά τις ποσότητες φαρμάκων που διατίθενται στην ελληνική αγορά».

Οι Φαρμακαποθηκάριοι διαβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν να συμβάλλουν στην προσπάθεια για τη διασφάλιση της επάρκειας φαρμάκων στην αγορά «πάντα με τεκμηριωμένες προτάσεις και απόλυτη διαφάνεια».

Ο ΠΣΦ αφήνει αιχμές και σε ό,τι αφορά στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. «Καθίσταται πλέον σαφές το ποιοι είναι εκείνοι που δεν επιθυμούν να γνωστοποιήσουν τα αποθέματά τους στον Οργανισμό, καθώς και το ποιοι επιθυμούν να υποκαταστήσουν τη συντεταγμένη πολιτεία και να αναλάβουν ρόλο κομισάριου-σερίφη της αγοράς, με πρόφαση την ‘προστασία’ του Έλληνα πολίτη».

Επιπλέον, μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι των φαρμακαποθηκάριων δηλώνουν ότι θα επιμείνουν στην τεκμηρίωση με στοιχεία και αριθμούς των θέσεών τους, λέγοντας ότι δεν θα ακολουθήσουν το «λεκτικό παραλήρημα και τις ατεκμηρίωτες κορώνες». Προσθέτουν δε ότι μετά την ανακοίνωση του ΕΟΦ αναμένουν την άρση των υφιστάμενων απαγορεύσεων καθώς, όπως λένε, «κατά κοινή παραδοχή όλων των φορέων η αγορά στα σκευάσματα αυτά έχει ομαλοποιηθεί».